Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zrušenie zasadnutia SR zapríčinili zrejme elektrické ohrievače

najpravo.sk • 23.1. 2012, 11:41

Ministerstvo spravodlivosti hľadá vinníka za zrušené zasadnutie Súdnej rady dňa 17. januára 2012, ktoré sa nemohlo konať z dôvodu výpadku elektrickej energie.

Vedúci služobného úradu ministerstva vyzval všetkých svojich zamestnancov ako aj zamestnancov Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady SR, aby nepoužívali elektrické ohrievače a rôzne iné spotrebiče pripojené do siete v osobnom vlastníctve v budove Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.

Podľa zverejnenej výzvy tieto spotrebiče značne preťažujú elektrickú sieť a reálne spôsobujú havárie, alebo aj škody na elektrických rozvodoch a zariadeniach v budove ministerstva.

Posledne dňa 17. januára 2012 v dopoludňajších hodinách pravdepodobne takýmto preťažením zhorel 80 A prepínač v hlavnom rozvádzači budovy. Súčasne došlo k menšiemu zahoreniu istiacich prvkov aj v rozvodnej skrini na 4. poschodí budovy. Výmenu poškodeného prepínača realizovalo ministerstvo až po pracovnom čase z dôvodu potreby odstávky 14 ďalších rozvádzačov, ktoré museli byť odpojené počas celej výmeny poškodeného spínača.

Počas uvedených prác boli serveri Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky čiastočne napájané náhradným zdrojom (dieselagregátom) umiestneným na streche budovy a bolo preto nutné dopĺňať spotrebu počas opravy litrami pohonných hmôt, uvádza záverom výzva.

Zdroj: www.sudnarada.gov.sk
Ilustračné foto: www.sxc.hu 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1331

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: