Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vyššia súdna úradníčka bola najlepšia!

Admin 3 • 4.9. 2011, 22:06

Od 1. septembra 2011 má Centrum právnej pomoci novú riaditeľku. Stala sa ňou Mgr. Silvia Tomašcová Hlúbiková.

Centrum právnej pomoci vzniklo 1. januára 2006 s cieľom poskytovať komplexnú právnu pomoc ľuďom, ktorí pre nedostatok peňazí nemôžu využívať iné právne služby.  

O novej riaditeľke

Ako vyplýva z dokumentov zverejnených Ministerstvom spravodlivosti, nová riaditeľka Centra právnej pomoci pracovala od roku 2008 na Okresnom súde v Žiline ako vyššia súdna úradníčka, pričom pracovala pre exekučné, poručenské a dedičské oddelenie. Ešte predtým, ako nastúpila na súd pracovala pre Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže ako dočasne poverený vedúci a neskôr v medzinárodnoprávnom oddelení. Aktívne spolupracovala s mimovládnymi organizáciami na projektoch „Diskusie s prvovoličmi", „Nie je nám to jedno" a „Korupcia nám pije krv". Pracovala aj ako dočasný pozorovateľ parlamentných volieb na Ukrajine.

Nová riaditeľka aktívne ovláda francúzsky jazyk a dohovorí sa aj po anglicky.

Transparentné výberové konanie

Zo zápisnice z výberového konania na obsadenie voľného miesta riaditeľa Centra právnej pomoci vyplýva, že do výberového konania sa v určenom termíne prihlásilo šesť uchádzačov: Mgr. Ivan Kalivoda, Mgr. Hana Lyons, Mgr. Ľubomíra Rothová, JUDr. Simona Schuszteková, JUDr. Alena Šemodová a Mgr. Silvia Tomašcová Hlúbiková. Prvý traja svoju žiadosť o zaradenie do výberového konania vzali späť, štvrtá menovaná sa na výberové konanie nedostavila.

Výberové konanie sa uskutočnilo písomnou formou a ústnym pohovorom. Písomná časť pozostávala z odborného písomného testu, ktorý trval 20 minút, písomného jazykového prekladu textu z anglického jazyka, ktorý trval 10 minút a písomného zadania vo forme prípadovej štúdie, ktorej riešenie trvalo 20 minút. Obidve účastníčky v písomnej časti uspeli.

Ústny pohovor pozostával z prezentácie uchádzača o svojej osobe, odbornej praxi ako aj motivácie pre výkon činnosti, prezentácie vlastného projektu rozvoja Centra právnej pomoci uchádzačom a odpovedí uchádzača na otázky členov výberovej komisie.

V konečnom poradí sa Mgr. Silvia Tomašcová Hlúbiková umiestnila na prvom mieste s počtom dosiahnutých bodov 86.

Výberová komisia zasadla v zložení Lenka Škorpilová, Jana Kviečinská, Peter Drozd, Zuzana Vasičáková Očenášová a Eva Kováčechová.

Vízia novej riaditeľky

Ako vyplýva z projektu rozvoja Centra právnej pomoci, nová riaditeľka centra by rada zvýšila odbornosť zamestnancov centra, ktorí poskytujú kvalifikované právne poradenstvo, a to napríklad formou ich účasti na  školeniach organizovaných Justičnou akadémiou, tiež by súhlasila s tým, aby niektorí zamestnanci Centra mali možnosť absolvovať odbornú prípravu mediátora.

Nová riaditeľka by rada poskytovala právne poradenstvo aj mimo kancelárií a konzultačných pracovísk centra v sídlach obecných či mestských úradov, organizovala prednášky a školenia za účelom informovania verejnosti o pôsobnosti centra či sprístupnila predbežnú konzultáciu prostredníctvom elektronickej poradne.

Viac o Centre právnej pomoci

Pokiaľ si chcete prečítať viac informácií o Centre právnej pomoci a jeho pobočkách, kliknite SEM.

Zdroj informácií: www.justice.gov.sk
Ilustračné foto: www.legalaid.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1460

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: