Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vysoká škola v Sládkovičove zmení svoj názov

najpravo.sk • 13.1. 2014, 12:51

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky predložilo vláde Slovenskej republiky návrh na zmenu názvu súkromnej vysokej školy Vysoká škola v Sládkovičove na Vysoká škola Danubius.

V zmysle zákona o vysokých školách totiž zmenu názvu súkromnej vysokej školy musí odobriť vláda, a to len na návrh ministerstva školstva, ktoré takto koná na základe žiadosti súkromnej vysokej školy.

Žiadosť o zmenu názvu súkromnej vysokej školy Vysoká škola v Sládkovičove na Vysoká škola Danubius podala ešte v auguste minulého roku právnická osoba Vysoká škola v Sládkovičove, s. r. o. so sídlom v Sládkovičove. Po posúdení tejto žiadosti si ministerstvo školstva vyžiadalo stanovisko od Akreditačnej komisie, ktorá súhlasila s návrhom na zmenu názvu Vysokej školy v Sládkovičove (so sídlom v Sládkovičove) na Vysoká škola Danubius (so sídlom v Sládkovičove).

Dôvodom žiadosti o zmenu názvu sú zmeny vo vlastníckych štruktúrach Vysokej školy v Sládkovičove, s. r. o. s ohľadom na skutočnosť, že Vysoká škola v Sládkovičove sa do budúcnosti nechce obmedzovať teritoriálne na mesto Sládkovičovo a okolitý región, ale chce pôsobiť globálne, celoslovensky, s ambíciou získavať i zahraničných študentov.

Zriadením tejto vysokej školy sa rozhodnutím vlády SR od roku 2005 v regióne Sládkovičova poskytuje vysokoškolské vzdelávanie v bakalárskom a magisterskom študijnom programe Verejná politika a verejná správa v študijnom odbore 3.1.7 verejná politika a verejná správa, Sociálna práca v študijnom odbore 3.1.14 sociálna práca a od roku 2006 i v študijnom programe Právo v študijnom odbore 3.4.1. právo a to v dennej aj externej forme štúdia, od roku 2009 i v doktorandskom stupni štúdia v študijnom odbore 3.4.10. obchodné a finančné právo v externej forme štúdia.

Vysoká škola sa člení na Fakultu sociálnych štúdií, Fakultu práva a na Fakultu verejnej politiky a verejnej správy, ktoré spoločne zabezpečujú vysokoškolské štúdium v 7 študijných programoch troch študijných odborov. Z toho na I. stupni štúdia (bakalárskom) v troch, na II. stupni (magisterskom) v troch a na doktorandskom stupni štúdia v jednom študijnom programe. Vysoká škola zabezpečuje prostredníctvom svojich fakúlt i rigorózne konanie v jednotlivých študijných programoch.

Zdroj: Portál právnych predpisov, vssladkovicovo.sk
Ilustračné foto: fpjj.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1323

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: