Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Verejná ochrankyňa práv si zlepšuje PR

- zet -  • 10.10. 2012, 19:01

Verejná ochrankyňa práv JUDr. Jana Dubovcová sa rozhodla zlepšovať svoje vzťahy s verejnosťou. Má záujem zistiť názory verejnosti v krátkom dotazníku a zriadila si aj profil na facebooku.  

Môžete sa vyjadriť v dotazníku

Minulý týždeň na oficiálnej stránke úradu Verejného ochrancu práv naša ombudsmanka zverejnila dotazník, ktorým mieni od občanov zistiť, ako fungujú slovenské úrady. V dotazníku sa občanov pýta, nech jej uvedú inštitúcie, ktoré by im mohli pomôcť v prípade, že by sa ich rodina ocitla v problémoch, ktoré orgány či úrady oslovili a ako tieto zareagovali. Taktiež by rada vedela, či sa občania stretli niekedy s pracovníkom orgánu sociálnoprávnej ochrany a ak áno, kvôli čomu. 

Nejdeme hodnotiť technickú úroveň spracovania, ktorá mohla byť pre občanov aj užívateľsky jednoduchšia (vyhotovenie jednoduchého formulára s možnosťou vkladania odpovedí by bolo určite jednoduchšie), predsalen nakopírovanie celého dotazníka do e-mailovej správy, pričom odpovede treba v e-mailovej správe doplniť, môže byť pre užívateľa, ku ktorému je zrejme tento prieskum cielený, pomerne komplikované. Naše otázniky smerujú skôr k zmyslu tejto ankety, ktorá sa na jednej strane snaží byť mimoriadne ústretová k bežnému občanovi, avšak na druhej strane používa pomerne odborné pojmy (orgán sociálnoprávnej ochrany), ktorých obsah nemôže byť bežnému občanovi známy. 

Je zrejmé, že ombudsmanka má záujem zistiť znalosť občanov o právomociach štátnych orgánov, avšak nie je mysliteľné očakávať od občana, aby hypoteticky odpovedal na otázku, čo bude robiť, ak bude jeho rodina v problémoch, keďže môže ísť o problémy finančné, osobné, pracovné... atď. a každý v konkrétnej situácii môže zareagovať inak pod rôznymi vplyvmi. 

Facebook to istí

Poradcovia pani ombudsmanky nakoniec zrejme usúdili, že najlepšie miesto pre výmenu skúseností so širokou verejnosťou bude predsalen najznámejšia sociálna sieť Facebook, kde si naša pani ombudsmanka zriadila svoju prezentáciu. 

Na Facebooku uvádza, že svoju energiu a čas bude venovať predovšetkým tomu, aby bola naša krajina naozaj dobrým miestom pre život a aby sa tu ľudia cítili lepšie. Latku si teda pani ombudsmanka v rámci svojich kompetencií posadila pomerne vysoko a my jej naozaj silno držíme palce. 

V čase písania tohto článku mal profil pani ombudsmanky 149 fanúšikov.  

Zdroj a foto: www.vop.gov.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1219

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: