Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Veľvyslanec USA sa zaujímal o fungovanie slovenského súdnictva

najpravo.sk • 21.2. 2014, 18:52

Veľvyslanec Spojených štátov amerických jeho Excelenia Theodore Sedgwick sa stretol s generálnym prokurátorom JUDr. Jaromírom Čižnárom. Na pôde Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky hovorili o aktuálnych celospoločenských a justičných otázkach.

Témou pracovného stretnutia boli najmä priority Generálnej prokuratúry SR na úseku boja proti kriminalite, na úseku stabilizácie činnosti a personálneho obsadenia prokuratúry ako štátneho orgánu, ako i možnosti spolupráce v oblasti boja proti korupcii, v legislatívnej oblasti, či na príprave etického kódexu prokurátorov. Veľvyslanec Theodore Sedgwick sa zaujímal o názory generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára na významné trestné veci celospoločenského charakteru, ako aj na fungovanie justičného systému na Slovensku.

Veľvyslanec USA sa s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom stretol po prvý raz. Ďalšie pracovné stretnutia by mali pokračovať za účelom naplnenia priorít Generálnej prokuratúry SR a v súlade so záujmom Spojených štátov amerických o dianie na Slovensku. 

Zdroj: GP SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1023
Súvisiace články

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: