Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Súdna rada SR získa ozbrojenú ochranu

najpravo.sk • 20.9. 2016, 20:23

Z dôvodu, že došlo k faktickému oddeleniu Súdnej rady Slovenskej republiky od Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, nakoľko Súdna rada Slovenskej republiky už nesídli v objekte Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, resp. Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, ktorých ochrana a poriadok v nich je zabezpečovaný príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže, schválila Národná rada SR na návrh poslanca Gábora Gála novelu zákona o Zbore väzenskej a justičnej stráže.

Podľa novely účinnej od 1. októbra 2016 môže minister spravodlivosti po dohode s predsedom Súdnej rady Slovenskej republiky poveriť zbor zabezpečovaním ochrany objektu, v ktorom sídli Súdna rada Slovenskej republiky a poriadku v ňom.

Príslušníci zboru budú môcť preverovať oprávnenosť vstupu osoby do objektu a vyzvať ju, aby dokladom preukázala svoju totožnosť, kontrolovať osoby vstupujúce do objektu technickými prostriedkami, či nemajú pri sebe zbraň a chrániť poriadok v objektoch a v ich blízkosti. Príslušníci zboru, ktorí vykonávajú túto službu, sú oprávnení zakročiť proti osobe rušiacej poriadok.

Zdroj: NR SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 928

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: