Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Stretnutie advokátov v slovensko-maďarskom pohraničí

najpravo.sk • 4.5. 2012, 10:35

Predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory (SAK) si ako jednu z priorít stanovilo rozvíjanie vzťahov s partnerskými komorami. Keďže Slovensko a Maďarsko zdieľajú spoločné právne tradície, považuje SAK Maďarskú advokátsku komoru a jednotlivé župné komory za strategických partnerov.

Z tohto dôvodu SAK zorganizovalo stretnutie advokátov v slovensko-maďarskom pohraničí, ktoré sa uskutoční 11. mája 2012 v Štúrove. Štúrovo bolo komorou vybraté z dôvodu, že ide o dynamicky sa rozvíjajúcu lokalitu, kde advokáti už v súčasnosti cezhranične spolupracujú.

Na podujatie boli pozvaní maďarskí advokáti zo žúp Györ – Moson – Sopron, Komárom – Esztergom a Pest a maďarsky hovoriaci slovenskí advokáti z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Stretnutie sa pravdepodobne bude viesť v maďarskom jazyku bez tlmočenia.

Cieľom stretnutia je zblíženie advokátov z pohraničia, ktorí pri výkone advokácie riešia bežné praktické otázky. Navrhovanými témami stretnutia sú skúsenosti maďarských advokátov s konaním o vydanie platobného rozkazu v elektronickej forme, bezplatná právna pomoc, skúsenosti s pokútnictvom, používanie materinského jazyka, spory s cudzím prvkom, vlastníctvo nehnuteľnosti v pohraničí a pracovno-právne a rodinné spory s cudzím prvkom.

Zdroj: SAK
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1037

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: