Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

SKE: Exekútorom nevolajte!

najpravo.sk • 10.9. 2014, 06:19

Slovenská komora exekútorov upozorňuje občanov, aby na komunikáciu so súdnym exekútorom využívali listovú, faxovú alebo e-mailovú formu.

„Mnoho občanov sa pokúša vybaviť si svoju záležitosť s exekútorom prostredníctvom telefónu. Žiaľ, takáto forma komunikácie s osobou, exekútorovi neznámou, nie je možná. Súdny exekútor ako štátom splnomocnená osoba je povinný v súlade so zákonom pri výkone svojej funkcie zachovávať mlčanlivosť. Pri komunikácii prostredníctvom telefónu si nemôže overiť totožnosť volajúceho,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov Stanislava Kolesárová.

Kontakty na súdnych exekútorov, adresy ich úradov i e-mailové adresy nájdu občania na webovej stránke komory.

Zdroj: Slovenská komora exekútorov
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1306

Nový príspevok

nonsens

Ako si napr. overí exekútor totožnosť pri mailovej komunikácii? Hockto si môže založiť adresu na iného meno. Mali by ste ľuďom radšej radiť nech čím skôr dajú exekútorovi vedieť telefonicky mailom alebo faxom a hneď následne podpísane odoslali dokumentácie na adresu exekútorom, keďže často ide o neodkladné úkony, ktoré v určitej fáze nie je možné efektívne a rýchlo zvrátiť. Takýto postup komory len môže vytvárať ďalší problém s vymožiteľnosťou práva v exekučnom konaní, čo je hlavným verejnosťou protagonovaným nedostatkom exekúcie.

Peter Sidó | 10.09.2014 08:57
PoUtStŠtPiSoNe
: