Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Sadzba bodového ohodnotenia za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia 2016

najpravo.sk • 10.4. 2016, 20:44

Pri určení výšky náhrady za bolesť a výšky náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia sa vychádza z celkového počtu bodov, ktorým sa bolesť alebo sťaženie spoločenského uplatnenia ohodnotilo v lekárskom posudku.

Výška náhrady za bolesť a výška náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia sa určuje sumou 2% z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky zistenej Štatistickým úradom Slovenskej republiky za kalendárny rok predchádzajúci roku, v ktorom vznikol nárok na náhradu, za jeden bod a výsledná suma sa zaokrúhli na najbližšie celé euro smerom nahor.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky ustanovuje výšku náhrady za bolesť a výšku náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia určenú opatrením vyhláseným v Zbierke zákonov Slovenskej republiky uverejnením oznámenia o jeho vydaní najneskôr do 31. mája príslušného kalendárneho roka.

Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky už pripravilo tohtoročné opatrenie o ustanovení výšky náhrady za bolesť a výšky náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia na rok 2016.

Výška náhrady za bolesť a výška náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia na rok 2016 za jeden bod sa opatrením určuje na 17,66 eura. Toto opatrenie nadobudne účinnosť 31. mája 2016.

Zdroj: Slov-lex
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1443

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: