Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Rastieme každým dňom

najpravo.sk • 29.5. 2012, 11:12

Portál najprávo si nedávno na svojej narodeninovej torte sfúkol svoju prvú sviečku a už patrí medzi najväčšie právne portály na Slovensku. Ako vďaku za vašu vernosť sme pre vás pripravili nielen skvelú právnickú súťaž Právnické eso s cenami za vyše 900 eur, ktorá je prvou celoslovenskou súťažou podporujúcou talenty medzi právnikmi a študentmi práva, ale aj viacero noviniek a vylepšení portálu, ktoré zlepšujú využiteľnosť portálu najprávo. Poďme si ich v stručnosti predstaviť.

Vyhodnotenia testov

Jedna z najčastejších otázok na našu redakciu znela: „Ako zistím, kde som urobil v teste na vašom portáli chybu?" Naše testy, ktoré sa tešia mimoriadnej obľube a denne si ich robia stovky našich čitateľov, doteraz neumožňovali zistiť, v ktorých otázkach urobil testujúci sa chybu (samozrejme tí, ktorí dosahovali plný bodový počet, tento problém zrejme nepostrehli). Ostávalo teda len si test zopakovať, resp. dať po vyhodnotení krok späť a sporné odpovede zmeniť.

Keďže pre vás chceme len to najlepšie, vypočuli sme vaše požiadavky a v súčasnosti po vyhodnotení testu a zobrazení počtu správnych odpovedí sa vám zobrazia všetky otázky s vyznačením správnych odpovedí a zvýraznením tých nesprávnych. Vyskúšajte si to.

Vyhodnotenia testov

Vyhodnotenia testov sú už prehľadné

 

DISQUS – svetová komunita diskutujúcich

Každý náš stály čitateľ zistil, že externý komentárový systém od Facebooku, ktorý bol pod každým článkom celkom naspodku, bol viditeľný len zriedkakedy. Keďže túto službu sme neprevádzkovali my, nevedeli sme to ovplyvniť a bolo nám ľúto, že vaše názory si ostatní čitatelia nevedeli kedykoľvek prečítať. Preto sme pristúpili k radikálnemu kroku a pod každým príspevkom sme nasadili nový outsorcovaný profesionálny komentárový systém DISQUS, ktorý využíva každý mesiac 200 miliónov ľudí na celom svete a pol milióna webových stránok. Na Slovensku je to napríklad portál www.topky.sk. Sme radi, že už pár dní patrí do tejto obrovskej svetovej komunity aj portál najprávo. Výhodou tohto systému je, že na vkladanie príspevkov môžete jedným klikom použiť vašu identitu z Facebooku, Gmailu (Google), Twitteru či Yahoo a ak chcete ostať v anonymite, tak si vytvoríte novú identitu len zadaním e-mailu, mena, pod ktorým chcete diskutovať a hesla a môžete debatovať. Na stránke disqus.com môžete zároveň aj spravovať svoje diskusné príspevky a budete mať neustále pod kontrolou, ku ktorým článkom, kedy a ako ste sa vyjadrili, ako boli hodnotené a aké reakcie vyvolali. Nevýhodou tohto systému je len to, že je externý, a teda v podnikoch a sieťach, kde je externý zdroj stránok zakázaný (v súčasnosti napríklad súdna sieť Ministerstva spravodlivosti SR), nebude viditeľný.

DISQUS

Diskusný systém DISQUS využíva pol milióna stránok na celom svete

DISQUS

Pre komentovanie príspevkov môžete jediným klikom využiť identitu z Facebooku

DISQUS

Pre vytvorenie novej identity na diskutovanie sa stačí zaregistrovať s menom, heslom a mailom

 

Odoberanie diskusných príspevkov k článku

Nasadenie externého komentárového systému DISQUS a možnosť diskutovať v ňom o jednotlivých témach je jednou z alternatív na vyjadrenie svojho názoru na portáli najpravo.sk. Stále tu ostáva aj možnosť komunikovať a vyjadrovať svoje názory, požiadavky, otázky aj prostredníctvom nášho formulára „Nový príspevok", ktorý je hneď pod každým článkom. Ide teda o náš vlastný komentárový systém, do ktorého môžete prispievať diskusnými príspevkami, pokiaľ ste registrovaní a prihlásení na našom portáli, ale aj bez prihlásenia, avšak v takom prípade musí váš diskusný príspevok najprv schváliť administrátor. Novinkou, ktorú vám prinášame je možnosť odoberať všetky nové diskusné príspevky k článku, ku ktorému ste sa vyjadrili, a to na vami zadaný e-mail a byť tak neustále v obraze. Túto službu poskytujú len niektoré najväčšie slovenské portály a medzi nimi aj najprávo.

Prehľad nových diskusných príspevkov

Portál najpravo.sk obsahuje desaťtisíce podstránok, obsahuje množstvo judikatúry, článkov, hesiel v slovníku a podobne. Pod väčšinou z týchto príspevkov je možné vkladať otázky, diskutovať, vyjadrovať sa, či kritizovať. Až doteraz však bolo ťažké zistiť, kde v celom obsahu portálu pribudol nový diskusný príspevok. Odteraz už na hlavnej stránke portálu, teda na www.najpravo.sk môžete nájsť box nazvaný Posledné diskusné príspevky, kde sa zobrazujú nové diskusné príspevky z celého obsahu portálu. V rámci tohto boxu nájdete aj tlačidlo „Zobraziť viac", ktoré vám zobrazí všetky diskusné príspevky na portáli zoradené chronologicky od najnovších po najstaršie.

V boxe Posledné diskusné príspevky môžete vidieť príspevky našich čitateľov, ktoré aktuálne pribudli na portáli

Prezrite si všetky komentáre, otázky či názory našich čitateľov


Nové vyhľadávanie vo fulltexte portálu

Na základe vašich požiadaviek sa informatici pozreli aj na vyhľadávač na našom portáli. Pre právnika je najdôležitejšie presné vyhľadávanie slovných spojení či čísiel zákonov a judikátov a tomu sme prispôsobili ďalšiu zmenu. Vyskúšajte si ju na nasledujúcom príklade: Zadajte do vyhľadávača napríklad číslo poslednej veľkej novely Občianskeho súdneho poriadku 388/2011 a stlačte ENTER alebo kliknite na Hľadaj. Zobrazí sa vám presný zoznam článkov, zákonov, dôvodových správ a i., kde sa toto presné spojenie vyskytuje. Takýto spôsob vyhľadávania potrebuje každý právnik.

Vyhľadávač vyhľadáva zadaný výraz v celom obsahu portálu


Bezplatný odber nových zákonov či judikátov

Portál najpravo vám ponúka možnosť byť v obraze čo sa týka nových predpisov v Zbierke zákonov alebo nových judikátov, testov a podobne.

Kým niektoré iné, aj spoplatnené internetové stránky vám budú zahlcovať e-mailovú stránku prehľadmi o nových predpisoch v zbierke zákonov, vy môžete mať tento prehľad bezplatne a bez zahlcovania e-mailovej schránky. Stačí si zadať odber RSS a pri zapnutí počítača a otvorení internetového prehliadača vás tento upozorní na nové predpisy v Zbierke zákonov. Odoberať môžete informácie podľa vášho výberu, môžete si vybrať možnosť odoberať len zákony, môžete si vybrať možnosť odoberať aj prehľad nových časopisov alebo nové judikáty, rady či vzory alebo nové testy. Výber je na vás. O novinkách vás bude nenásilne informovať váš internetový prehliadač hneď po zapnutí a vaša e-mailová schránka zostane nezahltená množstvom mailov. Možnosť odberu RSS využívajú všetci moderní právnici, študenti a podnikatelia, ktorí sú natoľko rozhľadení, že neplatia za informácie, ktoré môžu mať zadarmo.

rss

Odoberajte bezplatne informácie, ktoré vás zaujímajú

rss

Vyberte si informácie, ktoré chcete mať vždy aktuálne k dispozícii


Možnosti zdieľania článkov a príspevkov

Na základe vašich ohlasov sme prepracovali a zdokonalili možnosti zdieľania príspevkov, a to jedným klikom na ikonky: Facebook, Vybrali.sme.sk, Twitter, Delicious, LinkedIn. Ak sa vám niektorý z našich článkov páčil, zdieľajte ho a tým naň upozornite čo najširšiu verejnosť.

zdieľajte

Dajte vedieť každému o našich článkoch


Vtip na každý deň

Humor a zábava už neodmysliteľne patria k nášmu portálu. Preto sme sa rozhodli, že na úvodnej stránke portálu si budete môcť nájsť vždy niečo na pobavenie popri pracovných povinnostiach. A ak by sa vám jeden vtip málil, stačí naň urobiť klik a dostanete sa k stovkám ďalším.

Počet hlasujúcich v anketách

Aby ste si nemysleli, že závery v našich anketách sú vytvorené dvadsiatimi hlasmi našich redaktorov, odteraz bude každá naša anketa ukazovať počet hlasujúcich v ankete, aby ste si sami vytvorili názor, nakoľko sú závery ankiet reprezentatívne. Uzatvorili sme aj všetky doteraz prebiehajúce ankety, tak môžete vidieť, že v niektorých anketách zahlasovalo skoro päť tisíc čitateľov portálu. 

ankety

Do ankiet na portáli najprávo sa zapája množstvo našich čitateľov

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 5192

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: