Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prípravné konanie trestné - možnosti a perspektívy

najpravo.sk • 26.4. 2016, 20:03

Odborníci z teórie a praxe zo Slovenska a Českej republiky sa 21. apríla 2016 stretli na pôde Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy v Bratislave na medzinárodnej konferencii a diskutovali o možnostiach zefektívnenia prípravného trestného konania.

Konferencia sa konala v rámci riešenej výskumnej úlohy Optimalizácia prípravného konania trestného v podmienkach Slovenskej republiky, podporovanej Agentúrou na podporu výskumu a vývoja. Konferenciu otvoril dekan Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy prof. JUDr. Jaroslav Ivor, DrSc., ktorý vo svojom vystúpení prezentoval základné východiská pre nový model prípravného konania z hľadiska jeho subjektov, zrýchlenia konania, zefektívnenia dokazovania a z pohľadu odporúčaní EÚ. V ďalšom programe sa účastníci oboznámili so závermi zefektívnenia predsúdneho konania z pohľadu Prezidenta Policajného zboru generála PaedDr. Tibora Gašpara.

Na konferencii sa zúčastnili zástupcovia právnických fakúlt zo Slovenska a Českej republiky, Akadémie Policajného zboru, Prokuratúry SR, Štátneho zastupiteľstva ČR, Policajného zboru, súdov, ministerstiev spravodlivosti SR a ČR, a Kancelárie Verejného ochranu ľudských práv.

Podujatie splnilo organizátormi stanovený cieľ, ktorým bolo prediskutovanie niektorých návrhov na zefektívnenie prípravného konania z uhľa pohľadu zástupcov trestno-právnej teórie a praxe. S týmito výsledkami budú riešitelia vedeckovýskumného projektu ďalej pracovať, postupne sa budú snažiť prinášať riešenia a v spolupráci s príslušnými orgánmi ich implementovať do praxe. Jednotlivé príspevky budú publikované v recenzovanom zborníku, ktorý bude všetkým účastníkom zaslaný v knižnej podobe a zároveň bude zverejnený na webovom sídle projektu.

Zdroj: TS PEVŠ
Ilustračné foto: PEVŠ

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1095

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: