Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezident Notárskej komory SR zrušil výberové konanie

najpravo.sk • 7.11. 2013, 17:03

Začiatkom októbra sme vás informovali o vyhlásení výberového konania na jedno voľné notárske miesto. Prezident Notárskej komory SR JUDr. Karol Kovács však svojim rozhodnutím spred pár dní zrušil toto výberové konanie na obsadenie notárskeho úradu, ktorého výkon zanikol.

Ako uvádza JUDr. Kovács vo svojom zrušujúcom rozhodnutí, JUDr. Ľudmila Kupková, notárka so sídlom v Turzovke, v obvode súdu l. stupňa - Okresného súdu v Čadci, bola ministrom spravodlivosti na vlastnú žiadosť odvolaná z funkcie, s účinnosťou ku dňu 15.7.2013. Výkon tohto notárskeho úradu zanikol podľa ust. § 14 ods. 1 písm. c) Notárskeho poriadku, preto Notárska komora Slovenskej republiky vyhlásila na obsadenie notárskeho úradu, ktorého výkon zanikol, výberové konanie dňa 11.10.2013.

Notárskej komore SR bol však dňa 30.10.2013 doručený list Ministerstva spravodlivosti SR vo veci odvolania z funkcie notárky JUDr. Ľudmily Kupkovej a následne podaným rozkladom z jej strany voči rozhodnutiu ministra o odvolaní z funkcie notára. V tejto veci bola na Ministerstve spravodlivosti SR menovaná Rozkladová komisia, ktorá koná ohľadom podaného opravného prostriedku zo strany odvolanej notárky. Vzhľadom k tomu, že Notárskej komore SR bolo až 30. októbra 2013 oznámený stav veci, ako aj usmernenie o odkladných účinkoch rozkladu podaného JUDr. Ľudmilou Kupkovou, zrušil prezident NK SR výberové konanie, nakoľko nenastali právne účinky zániku výkonu tohto notárskeho úradu.

Zdroj: Notárska komora SR
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1002

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: