Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Právnická fakulta Trnavskej univerzity má nového profesora

najpravo.sk • 11.3. 2013, 21:51

Minulý týždeň prezident SR Ivan Gašparovič podľa čl. 102 ods. 1 písm. h/ Ústavy Slovenskej republiky vymenoval v Prezidentskom paláci 27 nových vysokoškolských profesorov. V oblasti právnych vied bola za profesorku vymenovaná doc. JUDr. Soňa Košičiarová, PhD., a to v odbore: správne právo.

Prof. JUDr. Soňa Košičiarová, PhD. je v súčasnosti vedúcou katedry správneho práva, práva životného prostredia a finančného práva na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave.

„Profesorský titul vás zaväzuje k zvýšenej aktivite. Najmä v oblasti vedeckovýskumnej práce na vás čakajú náročnejšie povinnosti. Pri ich plnení majte na mysli, že vychovávate našich mladých ľudí. Neľutujte ani minútu, ktorú venujete vzdelanosti a výchove mladých ľudí, tvorivej atmosfére vo svojich kolektívoch, zomknutosti našej spoločnosti, ale dnes i medzinárodnej spolupráci," povedal prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič pri vymenovaní profesorov.

Profesorka Košičiarová získala na jeseň minulého roku tiež ocenenie Literárneho fondu, a to prémiu za výnimočný vedecký ohlas na jedno dielo. Na trhu je v súčasnosti aj jej knižná novinka Princípy dobrej verejnej správy a Rada Európy.

Zdroj: prezident.sk, iuridica.truni.sk, iura.sk
Ilustračné foto Právnickej fakulty TU: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1532

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: