Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Pozývame vás na Deň otvorených dverí Ústavného súdu SR

najpravo.sk • 20.9. 2016, 20:23

Ústavný súd Slovenskej republiky organizuje Deň otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky, ktorý sa uskutoční 29. septembra 2016 v priestoroch Ústavného súdu Slovenskej republiky v Košiciach a ponúkne okrem prehliadky priestorov aj zaujímavý sprievodný program. Deň otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky sa uskutočňuje s podporou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a CEPEJ v rámci podujatia Európsky deň justície.

Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 29. septembra o 10.00 hodine, otvorí svojím príhovorom predsedníčka ústavného súdu Ivetta Macejková v pojednávacej miestnosti na ulici Mäsiarska 59 v Košiciach.

Návštevníci Dňa otvorených dverí sa budú môcť vyfotografovať v talári sudcu ústavného súdu, pozrieť si vyhradené priestory ústavného súdu, ktoré budú verejnosti sprístupnené len pri príležitosti Dňa otvorených dverí a dozvedieť sa niečo viac o postavení a právomociach tohto nezávislého súdneho orgánu ochrany ústavnosti. Pripravený je tiež sprievodný kultúrny program.

Súčasťou Dňa otvorených dverí je aj dobrovoľné darovanie krvi „Darcovská kvapka krvi“, ktoré ústavný súd organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou. Darovania krvi je možné zúčastniť sa rovnako 29. septembra 2016 v čase od 8:30h do 10:00h.

Cieľom Dňa otvorených dverí je predovšetkým priblížiť ústavný súd a jeho činnosť širokej verejnosti a zároveň vytvoriť tradíciu každoročného organizovania podujatia, počas ktorého sa sprístupnia priestory Ústavného súdu Slovenskej republiky a vytvorí sa tým príležitosť na oboznámenie sa s jeho rozhodovacou činnosťou spôsobom atraktívnym nielen pre právnickú obec, ale aj pre žiakov a študentov základných a stredných škôl a ostatnú laickú verejnosť.

Program:

08:30 - začiatok dobrovoľného darovania krvi „Darcovská kvapka krvi“ v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou v priestoroch budovy č. 2

10:00 – oficiálne otvorenie Dňa otvorených dverí predsedníčkou Ústavného súdu Slovenskej republiky (pojednávacia miestnosť, Mäsiarska 59)

10:15 – krst publikácie „Ilustrovaná Ústava Slovenskej republiky“ (pojednávacia miestnosť)

10:30 – vyhodnotenie súťaží o najkrajšie kresby a najlepšie eseje na tému „Spravodlivosť, ako ju vidím ja“ (pojednávacia miestnosť)

10:45 – otvorenie výstavy obrázkov detí základných umeleckých škôl (foyer budovy č. 1, Hlavná 110) – otvorenie výstavy umeleckého dizajnéra Pavla Simana (foyer budovy č. 1 alternatívne nádvorie) – otvorenie výstavy Pavla Bratského (pojednávacia miestnosť) – otvorenie plenéra študentov Školy úžitkového výtvarníctva Košice (nádvorie)

11:00 – vystúpenie speváckeho zboru Evanjelického gymnázia Chorus Comenianus (nádvorie altern. pojednávacia miestnosť)

12:00 – diskusia členov Slovenskej debatnej asociácie (pojednávacia miestnosť)

13:00 – vystúpenie speváckeho zboru UPJŠ Chorus Universitatis Šafarikianae (nádvorie altern. pojednávacia miestnosť)

14:00 – vystúpenie študentov Konzervatória Košice – sláčikové kvarteto (nádvorie altern. pojednávacia miestnosť) – vystúpenie inštrumentálneho zoskupenia Duo Cafe (foyer budovy č. 1)

15:00 – vystúpenie detského folklórneho súboru Železiarik (nádvorie altern. pojednávacia miestnosť) – vystúpenie inštrumentálneho zoskupenia Duo Cafe (foyer budovy č. 1)

16:00 - vystúpenie študentov a učiteľov Konzervatória Košice – Brass Band, resp. Big Band (nádvorie altern. pojednávacia miestnosť)

16:30 – posledný vstup na prehliadku areálu

Zdroj: ÚS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1364

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: