Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Poznáte Bulletin Najvyššieho súdu SR?

najpravo.sk • 25.5. 2016, 18:58

Pred nedávnom sme vám predstavili na stránkach portálu najprávo.sk nový časopis Najvyššieho súdu SR s názvom DE IURE, ktorého ambíciou je štvrťročne informovať o aktuálnom dianí a iných dôležitých skutočnostiach súvisiacich s činnosťou Najvyššieho súdu SR. Samozrejme, je dostupný bezplatne online.

Najvyšší súd Slovenskej republiky však už od roku 2012 vydáva online Bulletin, ktorý zastrešuje Odbor dokumentácie, analytiky a zahraničných vzťahov Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Ide o odborný recenzovaný právnický časopis, ktorý vychádza v online verzii a pravidelne prináša čitateľom aktuálne novinky z oblasti práva Európskej únie a rozhodovacej činnosti Európskeho súdu pre ľudské práva a Súdneho dvora Európskej únie.

„Okrem informácií z činnosti Najvyššieho súdu, prípadne aj z ďalších súdov Slovenskej republiky vás budeme informovať o legislatíve Európskej únie, ale aj o judikatúre európskych inštitúcií, Súdneho dvora Európskej únie a Európskeho súdu pre ľudské práva. Týmto otázkam (samozrejme so zameraním na slovenské národné prípady) sa budú venovať pravidelné rubriky – „Novinky z legislatívy Únie“, „Slovenské predbežné otázky pred Súdnym dvorom“ a „Analýzy“. V budúcnosti by sme chceli, aby sa Bulletin nášho Odboru stal rešpektovaným a zásadným odborným periodikom v oblasti práva a justície a veľkou pomocou sudcom pri ich každodennej náročnej práci.“ uviedla predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová v predslove aktuálneho čísla, ktoré je prvým tohtoročným číslom.

V prvom tohtoročnom čísle Bulletin prináša okrem odborných článkov prispievateľov z justičnej praxe a akademickej obce aj rozhovor s predsedom Súdneho dvora Európskej únie, aktuality z Kancelárie zástupkyne pred Európskym súdom pre ľudské práva, informácie o súdnom systéme Gruzínska, novinky z legislatívy Európskej únie, či monitoring rozhodovacej činnosti Európskeho súdu pre ľudské práva a Súdneho dvora Európskej únie.

Všetky čísla časopisu vrátane toho aktuálneho si môžete prečítať TU.

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1190
PoUtStŠtPiSoNe
: