Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Posunie sa účinnosť nových procesnoprávnych kódexov?

najpravo.sk • 2.5. 2016, 18:13

V posledných dňoch sa v právnickej obci čoraz častejšie objavujú „zaručené“ informácie o tom, že nová ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská mieni iniciovať právnu úpravu, ktorou by sa posunula účinnosť nových procesnoprávnych kódexov tvoriacich rekodifikáciu civilného procesného práva, a teda Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku, ktoré majú nadobudnúť účinnosť 1. júla 2016.

Predmetné „zaručené“ informácie sú podávané z mnohých strán v rámci celej republiky s takou prezentovanou istotou, že sa portál najprávo.sk obrátil s otázkou na tých najpovolanejších, a teda priamo na Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, aby sme našim čitateľom poskytli relevantné informácie, ktoré nebudú založené len na ničím nepodložených úvahách.

Mgr. Peter Bubla z Tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti SR pre portál najprávo.sk uviedol: „Ministerstvo spravodlivosti SR nepripravuje a ani ministerka spravodlivosti neiiniciuje právnu úpravu, ktorou by sa posunula účinnosť nových procesnoprávnych kódexov.“

Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 4144

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: