Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

PF UK k postaveniu Sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR

najpravo.sk • 15.7. 2015, 19:23

Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave vypracovala a na svojom webe zverejnila dokument nazvaný „Analýza postavenia Sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky - stanovisko Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave“. Tento dokument vám prinášame v plnom znení:

Buďte v obraze a prečítajte si tiež:
Je inšpekcia ministerstva vnútra nezákonný orgán?

"Policajný zbor (ďalej aj len „PZ“) je podľa zákona č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o PZ“) ozbrojený bezpečnostný zbor Slovenskej republiky so všeobecnou vecnou, územnou i osobnou pôsobnosťou vo veciach vnútorného poriadku, bezpečnosti, boja proti zločinnosti vrátane jej organizovaných foriem a medzinárodných foriem a plnenia úloh, ktoré pre Policajný zbor vyplývajú z medzinárodných záväzkov Slovenskej republiky.

Policajný zbor má podvojnú vnútornú organizačnú štruktúru – člení sa horizontálne a vertikálne.

Horizontálna vnútorná organizácia PZ vychádza z funkčného zamerania jeho zložiek, keď podľa zákona o PZ sa PZ člení na služby PZ (§ 4 ods. 1 zákona o PZ). Služby PZ pôsobia v rámci útvarov PZ, ktoré predstavujú vertikálnu organizačnú štruktúru PZ. Útvary PZ zriaďuje a zrušuje minister vnútra, zároveň určuje náplň ich činností a vnútornú organizáciu (§ 4 ods. 2 zákona o PZ). Ako zákon ustanovuje, útvary PZ sú organizované spravidla (teda nie bezvýnimočne) podľa organizácie súdov. Podľa § 4 ods. 3 zákona o PZ minister vnútra zriaďuje osobitné útvary s pôsobnosťou pre celé územie Slovenskej republiky na odhaľovanie a vyšetrovanie trestných činov vo veciach, ktoré patria do právomoci Špecializovaného trestného súdu podľa osobitného zákona.

Práve poznatok o podvojnej organizačnej štruktúre MV SR je kľúčový pre pochopenie postavenia Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR. Táto sekcia je útvarom PZ a teda minister vnútra má zákonné oprávnenie na jej zriadenie. Jej zriadením sa neneguje existencia ani sa nezrušuje inšpekčná služba zriadená zákonom o PZ (§ 4 ods. 1 zákona o PZ), ale naopak, ide o realizáciu ustanovenia § 4 ods. 2 zákona o PZ, podľa ktorého služby PZ pôsobia v rámci útvarov PZ, ktoré zriaďuje a zrušuje minister. Platí teda, že inšpekčná služba PZ ako súčasť jeho horizontálnej organizačnej štruktúry pôsobí v rámci Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR, ktorá je ako útvar PZ začlenená do ministerstva vnútra a je zároveň súčasťou vertikálnej štruktúry PZ.

Policajný zbor je hierarchicky organizovaný a podľa zákona je podriadený ministrovi vnútra (§ 6 ods. 1 zákona o PZ). Služby PZ uvedené v § 4 ods. 1 a útvary PZ uvedené v § 4 ods. 1 a 2 zákona o PZ riadi prezident PZ, ak minister vnútra neurčí inak. Zákon teda počíta s možnosťou, že na základe rozhodnutia ministra vnútra niektoré služby alebo útvary nemusia byť riadené prezidentom PZ. Priamo zo zákona nepodliehajú prezidentovi PZ osobitné útvary PZ s pôsobnosťou pre celé územie SR na odhaľovanie a vyšetrovanie trestných činov vo veciach, ktoré patria do právomoci Špecializovaného trestného súdu.

Ak nejaký útvar PZ nie je podriadený prezidentovi PZ, je to stav, ktorý zodpovedá úmyslu zákonodarcu i dikcii zákonnej úpravy. To, že nejaký útvar je podriadený priamo (to jest nie prostredníctvom prezidenta PZ) ministrovi vnútra, je v plnom súlade so zákonom, no zároveň to neznamená, že tento útvar a v ňom začlenení policajti nie sú súčasťou PZ. Zákon priamo počíta s tým, že súborná hierarchická štruktúra PZ bude zavŕšená jediným funkcionárom, ktorým nie je prezident PZ, ale minister vnútra. Priame podriadenie nejakého útvaru PZ ministrovi vnútra preto nie je a nemôže byť v rozpore so zákonom, naopak, je v súlade s duchom zákona, a napokon, aj s jeho doslovným znením (§ 6, ods. 1 a 2 zákona o PZ).

Treba pritom poznamenať, že Sekcia kontroly a inšpekčnej služby PZ je tiež riadená „reprezentantom“ či „funkcionárom“ PZ, ktorým je generálny riaditeľ Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR.

Na margo tejto problematiky poznamenávame, že Sekcia kontroly a inšpekčnej služby PZ nie je jediným útvarom PZ priamo organizačne začleneným do organizácie MV SR. Aj samotné Prezídium PZ je podľa organizačného poriadku ministerstva vnútra súčasťou vnútornej organizácie tohto ministerstva s postavením na úrovni sekcie. Obdobné postavenie majú aj úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií či migračný úrad.

Uvedené sekcie a úrady sú zároveň súčasťami organizačnej štruktúry MV SR a zároveň sú ako útvary PZ súčasťou organizácie PZ. Zdôrazňujeme, že personálny substrát ministerstva vnútra môžu tvoriť rôzne kategórie osôb (verejní funkcionári, štátni zamestnanci, zamestnanci vykonávajúci prácu vo verejnom záujme; pritom nikde nie je vylúčené, aby medzi štátnymi zamestnancami boli aj osoby v služobnom pomere príslušníkov PZ).

Poznamenávame, že podobná situácia (začlenenie nejakého sčasti samostatne konajúceho útvaru do iného orgánu verejnej správy) je v organizácii verejnej správy pomerne bežná. Napríklad podľa zákona č. 538/2005 Z. z. na plnenie úloh na úseku prírodných minerálnych vôd, prírodných liečivých vôd, prírodných liečebných kúpeľov a klimatických podmienok vhodných na liečenie sa na Ministerstve zdravotníctva SR zriaďuje Štátna kúpeľná komisia, ktorá je správnym orgánom a rozhoduje v prvom stupni. Podľa zákona č. 525/2003 Z. z. až do reformy ESO 2 platilo, že obvodný úrad životného prostredia bol „bez právnej subjektivity organizačne začlenený do obvodného úradu životného prostredia v sídle kraja“, no „v administratívnosprávnom konaní konal samostatne“.

Požiadavka čl. 122 Ústavy SR je pritom v tomto prípade splnená, keďže ministerstvo vnútra je zriadené zákonom a Sekcia kontroly a inšpekčnej služby je jeho súčasťou. Ústava vyžaduje, aby sa zákonom zriaďovali orgány štátnej správy, a nie ich organizačné súčasti.

Podľa § 5 ods. 5 zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy organizačnú štruktúru ministerstva určuje organizačný poriadok ministerstva, ktorý vydáva minister. Tento organizačný poriadok je pritom interným normatívnym aktom.

Minister vnútra je teda oprávnený zriaďovať útvary PZ priamo na základe zákona o PZ a zriaďovať organizačné súčasti ministerstva priamo na základe zákona č. 575/2001 Z. z.

Ďalej treba poznamenať, že nemožno vo vzťahu k tomuto prípadu argumentovať analogickým príkladom „odčlenenia kolégia z NS SR a jeho začlenenia do vnútornej organizačnej štruktúry ministerstva spravodlivosti“. Jednak, minister spravodlivosti, na rozdiel od ministra vnútra (ktorý môže zriaďovať a zrušovať útvary PZ), nemá zákonom zverenú kompetenciu zriaďovať alebo zrušovať súčasti NS SR, jednak platí, že NS SR je orgánom súdnej moci, ktorá je v zmysle ústavných požiadaviek oddelená od výkonnej moci, ktorú reprezentuje ministerstvo spravodlivosti. Naproti tomu Policajný zbor je súčasťou výkonnej moci a požiadavka deľby štátnej moci nevyúsťuje do požiadavky jeho organizačného oddelenia od ministerstva vnútra. Naopak, zákon výslovne ustanovuje jeho podriadenie ministrovi vnútra a niektoré súčasti PZ sú tradične zároveň súčasťami ministerstva vnútra.

Z Ústavy SR ani zo zákona o PZ nemožno vyvodiť požiadavku, aby „Inšpekcia PZ“ bola samostatným orgánom štátnej správy organizačne oddeleným od MV SR. Súčasný stav, keď Sekcia kontroly a inšpekčnej služby je súčasťou ministerstva vnútra a zároveň súčasťou PZ, ktorá však nie je podriadená prezidentovi PZ, je riešením vhodným z toho hľadiska, že umožňuje eliminovať vplyvy prezidenta PZ na vnútornú kontrolu v rámci PZ.

Keďže neplatí tvrdenie, že zriadením Sekcia kontroly a inšpekčnej služby PZ sa tento útvar vyčlenil z organizačnej štruktúry Policajného zboru, môže táto sekcia ako útvar a organizačná súčasť PZ realizovať oprávnenia PZ podľa zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o ochrane pred odpočúvaním).

Všetky orgány štátu oprávnené používať informačno-technické prostriedky podľa zákona o ochrane pred odpočúvaním – s výnimkou Slovenskej informačnej služby – sú v riadiacej pôsobnosti nejakého ministra, ktorý je politickým funkcionárom. Politickú neutralitu používania informačno-technických prostriedkov tak zákonodarca nezabezpečuje tým, že by možnosť ich použitia zveroval výlučne orgánom, ktoré nie sú v riadiacej pôsobnosti ministrov ako politických funkcionárov, ale tým, že ich použitie podmieňuje predchádzajúcim súhlasom zákonného sudcu. Apolitickosť teda v tomto prípade má garantovať súd.

Nezávislosť príslušníkov PZ (vrátane tých, ktorí sú organizačne začlenení do Sekcie kontroly a inšpekčnej služby) pri vykonávaní vyšetrovania trestných činov, je garantovaná v § 7 ods. 1 zákona o PZ, podľa ktorého príslušník Policajného zboru vo veciach, ktoré vyšetruje, vykonáva všetky úkony samostatne.

Keďže príslušníci Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR sú zároveň príslušníkmi policajného zboru, môžu podľa § 10 ods. 8 písm. a), príp. písm. c) zákona č. 301/2005 Z.z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov, za splnenia zákonných predpokladov, postupovať aj podľa Trestného poriadku."

Vypracoval: Mgr. Ján Škrobák, PhD.
Zdroj: flaw.uniba.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1013

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: