Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

KONFERENCIA: “Nekalé praktiky pri kontrahovaní a informačné povinnosti vo finančných službách. Odplata za poskytnutie úveru spotrebiteľovi”

PR • 17.10. 2016, 06:13

Pozývame Vás na 3. ročník odbornej konferencie “Nekalé praktiky pri kontrahovaní a informačné povinnosti vo finančných službách. Odplata za poskytnutie úveru spotrebiteľovi”, ktorá sa uskutoční dňa 7. novembra 2016 v Bratislave, Hotel NH Gate One, Ambrušova 7.

Konferenciu venovanú ochrane práva spotrebiteľov vo finančných službách a neprijateľným obchodným podmienkam pod odbornou záštitou Právnickej  fakulty Trnavskej univerzity a Ústavom štátu a práva SAV organizuje spoločnosť BPM Slovakia, s.r.o.

Cieľ konferencie

Konferencia sa zaoberá riešením celospoločenského problému primeranej ochrany spotrebiteľa na jednej strane a stanovením povinností a práv subjektov poskytujúcich finančné služby na strane druhej. Vzhľadom na to že, i napriek prijatým regulačným opatreniam ostáva situácia stále pomerne problematická, je nevyhnutná súčinnosť všetkých zúčastnených strán a ich vzájomná diskusia podložená názormi nezávislých odborníkov. Len týmto spôsobom je možné zabezpečiť nachádzanie východísk k nastaveniu podmienok prijateľných pre všetky strany.

Program konferencie je rozdelený do dvoch blokov a medzi jej hlavné témy patria:

  • Nekalé praktiky pri uzatváraní zmlúv o finančných službách, súvisiace ochranné mechanizmy spotrebiteľa a konkurenta
  • Informačné povinnosti pri uzatváraní zmlúv o finančných službách, kontrola bonity klienta
  • Vzťah medzi obchodnoprávnym a občianskoprávnym režimom a vyvažovanie a prevažovanie záujmov zákonodarcom v oblasti ochrany spotrebiteľa
  • Úroky a úroky z omeškania: právne pojednanie o technických problémoch, anatocizmus, rozdeľovanie platieb na istinu a úroky, anuita, kogentnosť týchto pravidiel...)

Na konferencii vystúpia prednášajúci:

  • prof. JUDr. Oľga Ovečková, DrSc. (Ústav štátu a práva SAV)
  • JUDr. Milan Hulmák, Ph.D. (Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci)
  • JUDr. Ing. Josef Šilhán, Ph.D. (Právnická fakulta Masarykovej  university v Brne)
  • Dr. Martin Husovec (Tilburg University, Standford Law School´s Center for Internet & Society)
  • Mgr. Andrej Kelemen (Národná banka Slovenska)

V panelových diskusiách, ktoré uzatvárajú jednotlivé odborné bloky vystúpia: Mgr. Zuzana Kvetková (MHSR, členka Komisie pre posudzovanie podmienok v spotrebiteľských zmluvách pri Ministerstve spravodlivosti SR), Mgr. Michal Novotný (sudca Okresného súdu v Dunajskej Strede), JUDr. Peter Mikloš ( Riaditeľ odboru ochrany finančných spotrebiteľov, Ministerstvo financií SR), Mgr. Juraj Baluch (riaditeľ Odboru právnych služieb VÚB, a.s.) a ďalší zástupcovia bánk, spotrebiteľských združení a orgánov štátnej správy.

Moderátorom  panelových diskusií je Doc. JUDr. Kristián Csach, PhD., LL.M. z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity.



Prihlásiť  na konferenciu sa môžete na  nasledovnom linku.

Súhrnné informácie o konferencii s možnosťou prihlásenia, jej programe, prednášajúcich a ďalších organizačných záležitostiach nájdete TU.

Spoločnosť BPM Slovakia, s.r.o., pripravuje už 15 rokov odborné podujatia, konferencie, semináre, tréningy rozvoja osobnosti na aktuálne témy. Vzdelávacie podujatia sú organizované v príjemnej komornej atmosfére s individuálnou starostlivosťou o účastníkov vo vlastných školiacich priestoroch. Lektormi sú odborníci z praxe a patria k najlepším vo svojom odbore. V ponuke spoločnosti sú aj interné vzdelávacie podujatia pre spoločnosti, ktoré je možné zorganizovať priamo vo firme alebo v iných externých priestoroch.

Informácie o spoločnosti  a pripravovaných odborných podujatiach z oblasti práva a legislatívy sa dozviete na číslach 02/20200078, 0905172880 a na http://www.vzdelavame.sk.

 


Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2377
PoUtStŠtPiSoNe
: