Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

JÁN ŠIKUTA: Každý sudca by mal mať dvoch asistentov

najpravo.sk • 2.6. 2020, 16:36

Predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta sa dnes stretol s členmi Sudcovskej rady Najvyššieho súdu SR. Pokračuje tak v myšlienke otvorenej komunikácie nielen navonok, ale aj do vnútra súdu.

Sudcovskú radu Najvyššieho súdu považuje Ján Šikuta za dôležitého partnera pri komunikácii do vnútra súdu. Tá sa, ako orgán sudcovskej samosprávy, podieľa na riadení a správe Najvyššieho súdu SR a má kompetenciu vystupovať na ochranu práv a oprávnených záujmov sudcov, a to aj v oblasti vytvárania rovnakých pracovných podmienok a rovnomerného pracovného zaťažovania sudcov.

Práve v oblasti materiálno-technického zabezpečenia sudcov Najvyššieho súdu SR avizuje Ján Šikuta zmeny. Vychádza pritom z myšlienky rovnakých podmienok pre všetkých.

„Je absolútne neprípustné, aby sudcovia dostávali kancelárie za trest, alebo za odmenu. Pre všetkých chcem vytvoriť kvalitné a najmä rovnaké podmienky”, vysvetlil predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta. K tomuto kroku však môže pristúpiť až po prevedení správy budovy na Kanceláriu Najvyššieho súdu. Následne chce zrealizovať pasportizáciu a kancelárie rozdeliť rovnako na základe metrov štvorcových.

Predseda Najvyššieho súdu zároveň Sudcovskú radu informoval o zámere navýšenia počtu asistentov sudcov. Na začiatok má Ján Šikuta predstavu, že každý sudca by mal mať dvoch asistentov, čo je v porovaní so súčasným stavom navýšenie o jedného asistenta na sudcu.

Zdroj: TS NSSR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 636

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: