Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Inaugurácia novej rektorky Akadémie PZ Lucie Kurilovskej

najpravo.sk • 4.10. 2014, 08:29

Podpredseda vlády a minister vnútra Slovenskej republiky Robert Kaliňák v pondelok 29. septembra 2014 slávnostne inauguroval rektorku Akadémie Policajného zboru doc. JUDr. Luciu Kurilovskú, PhD.

Menovací dekrét, ktorý si prevzala z rúk prezidenta SR Andreja Kisku 27. augusta 2014, ju oprávňuje v zmysle zákona a akademického štatútu viesť akadémiu, vystupovať v jej mene. Rektorská reťaz, ktorou ju dekoroval minister vnútra, symbolizuje puto, ktoré ju s akadémiou spája. Vysloveným sľubom SPONDEO AC POLLICEOR bola slávnostná inaugurácia zavŕšená.

V prejave nová rektorka Lucia Kurilovská poďakovala za dôveru a trpezlivosť. Prisľúbila, že sa bude snažiť splniť to, čo sa od nej očakáva. „Chcem, aby všetci, čo skončia štúdium na Policajnej akadémii, boli pripravení do praxe, a prax po nich bažila,“ dodala na záver.

Minister vnútra Robert Kaliňák uviedol, že sa veľmi teší, že po mesiacoch komplikovaného obdobia má Akadémia Policajného zboru kompletné vedenie a verí, že s novou rektorkou príde do akadémie nový vietor.

Týmto slávnostným aktom bol na Akadémii Policajného zboru zároveň oficiálne otvorený akademický rok 2014/2015.

doc. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD. doteraz pôsobila ako docentka na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je tiež vedeckým pracovníkom v Ústave štátu a práva Slovenskej akadémie vied a pôsobila aj ako poradca ministra na Ministerstve spravodlivosti SR. Habilitačné konanie doc. Kurilovskej prebehlo na Paneurópskej vysokej škole.

Zdroj: minv.sk, paneurouni.com
Foto: minv.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 735

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: