Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Elektronizácia obchodného vestníka

Edmund Horváth • 27.3. 2011, 13:20

Ministerstvo spravodlivosti vydáva Obchodný vestník, v ktorom sa povinne zverejňujú údaje potrebné pre podnikateľov z Obchodného registra o stave a vývoji konkurzného konania a ďalšie informácie, ktoré potrebujú podnikatelia vedieť o svojich obchodných partneroch.

S cieľom zvýšiť kvalitu podnikateľského prostredia predložilo Ministerstvo spravodlivosti SR do legislatívneho procesu návrh novely zákona o obchodnom vestníku. 

Zverejňovanie aj zasielanie

Ministerka spravodlivosti pri uvádzaní zmien v parlamente uviedla, že účelom predkladaného návrhu zákona je nahradiť doterajšiu právnu úpravu Obchodného vestníka obsiahnutú v nariadení vlády Slovenskej republiky č. 42/2004 Z. z. o Obchodnom vestníku v znení neskorších predpisov a poskytnúť koncovému užívateľovi, predovšetkým podnikateľom, ľahko dostupné informácie týkajúce sa určitého subjektu, alebo určitej činnosti, ktoré sú relevantné pre rozhodovanie a konanie koncového užívateľa, výlučne v elektronickej podobe. Proces elektronizácie sa pritom nedotkne len podoby zverejňovaných údajov v Obchodnom vestníku, ale rovnako aj podoby, v ktorej budú údaje zasielané Obchodnému vestníku na zverejnenie.

Ľahké fulltextové vyhľadávanie 

Ako ďalej uviedla ministerka, Elektronický obchodný vestník, ktorý pripravujú, bude znamenať, že z tlačenej a nie veľmi užitočnej formy Obchodného vestníka a súčasnej elektronickej formy vestníka s veľmi náročným vyhľadávaním údajov, sa urobí jedna veľmi efektívna formu Obchodného vestníka s fulltextovým vyhľadávaním tak, aby podnikatelia, keď sa budú chcieť niečo dozvedieť o svojom obchodnom partnerovi, tak si veľmi jednoducho našli všetky verejne dostupné informácie na jednom mieste v elektronickej podobe, dodala ministerka.

 

Zdroj: www.nrsr.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2089

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: