Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Druhý ročník medzinárodnej konferencie „Československé právnické dni"

najpravo.sk • 5.6. 2012, 12:04

V dňoch 30. - 31. mája 2012 sa v Justičnej akadémii Slovenskej republiky v Omšení uskutočnil už druhý ročník medzinárodnej konferencie „Československé právnické dni", ktorú usporiadala Justičná akadémia Slovenskej republiky v spolupráci s Právnickou fakultou Masarykovej univerzity v Brne.

Konferencia bola ďalšou zo spoločných vzdelávacích aktivít medzi uvedenými inštitúciami, ktoré sa uskutočňujú na základe rámcovej dohody o spolupráci podpísanej dňa 30. novembra 2009.

Druhý ročník konferencie bol venovaný v súčasnosti aktuálnej téme „Dokazovanie v civilnom a trestnom konaní". S odbornými príspevkami v oblasti dokazovania vystúpili uznávané autority zo Slovenskej republiky, Čiech, Francúzska a Rakúska, tak z radov justičného ako aj vysokoškolského prostredia, ale aj zástupcovia profesijných právnických komôr, pričom mnohí z nich sú externými členmi pedagogického zboru Justičnej akadémie Slovenskej republiky.

Druhý ročník medzinárodnej konferencie „Československé právnické dni“

Prvoradou úlohou Justičnej akadémie Slovenskej republiky je podpora vedecko-odbornej činnosti, ktorá má napomôcť skvalitňovaniu vzdelávacieho procesu a preto by chcela aj prostredníctvom týchto konferencií zaviesť tradíciu odbornej spolupráce nielen na úrovni súdov a prokuratúr ale aj v rámci širokej právnickej obce tak doma ako aj v zahraničí.

Pozvanie na konferenciu prijali: podpredseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Milan Ľalík, prvý námestník Generálneho prokurátora vo funkcii generálneho prokurátora Ladislav Tichý a predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR Róbert Madej ako aj zástupcovia súdov a prokuratúr Slovenskej republiky a Českej republiky, právnických fakúlt Slovenskej republiky a Českej republiky, Justičnej akadémie Českej republiky a profesijných komôr Slovenskej republiky.

Odborným výstupom konferencie bude odborná publikácia, určená pre justičnú ako aj širokú právnickú verejnosť, ktorá bude zverejnená aj na portáli Justičnej akadémie Slovenskej republiky. 

Zdroj a foto: Justičná akadémia Slovenskej republiky

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1210

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: