Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Centrum právnej pomoci má novú riaditeľku

najpravo.sk • 15.4. 2019, 18:57

Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci (CPP) sa od 15. apríla 2019 stala JUDr. Zuzana Kubovičová, ktorú do funkcie menoval minister spravodlivosti Gábor Gál na základe výsledkov nedávneho výberového konania. Doteraz pracovala v centre ako tajomníčka a zástupkyňa riaditeľa CPP, predtým aj ako vedúca kancelárie a samostatná právnička.

Gábor Gál, minister spravodlivosti SR: „Centrum právnej pomoci pomáha občanom, ktorí si pre zlú finančnú situáciu nevedia dovoliť zaplatiť konzultácie a právne služby u advokátov. Záujem o tieto služby z roka na rok narastá, preto potrebujeme nielen nové konzultačné kancelárie a centrá, ktoré sa nám darí postupne úspešne otvárať vo viacerých mestách, ale aj skúsenú osobnosť, ktorá bude v naštartovaných zmenách kontinuálne pokračovať. Pani Kubovičová je osoba priamo z Centra právnej pomoci, dočasne ho aj viedla, pričom už za ten čas ukázala schopnosti, ktoré pevne verím, pomôžu centru aj naďalej pri efektívnom uplatňovaní právnej pomoci.“


 

Centrum právnej pomoci vzniklo 1. januára 2006 s cieľom poskytovať komplexnú právnu pomoc ľuďom, ktorí pre nedostatok peňazí nemôžu využívať iné právne služby. Jeho služby odvtedy využili desiatky tisíc ľudí. Najčastejšie žiadajú o právnu pomoc ľudia pri rozvodoch, otázke zverenia detí do výchovy, výživnom, ale aj pri sporoch o určenie vlastníckych práv či neplatnom skončení pracovného pomeru. Veľkú skupinu tvoria aj tzv. spotrebiteľské spory. CPP pomáha aj s osobnými bankrotmi, ktoré od ich zavedenia v marci roku 2017 využili už tisíce ľudí. Inštitút pomáha cez zákonom upravený proces zbaviť sa dlhov ľuďom, ktorí spĺňajú podmienky nastavené v aktuálnej úprave tzv. osobného bankrotu.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: FB MS SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 638

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: