Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Andrej Kiska udelil druhú podmienečnú milosť

najpravo.sk • 12.2. 2017, 18:15

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska udelil podmienečnú milosť 32-ročnej žene V. H., ktorá bola odsúdená na 4 roky pred 4 rokmi, ale doteraz jej súd nenariadil výkon trestu, teda nastúpenie do výkonu trestu odňatia slobody. Odsúdenej sa medzičasom narodilo dieťa, o ktoré sa stará ako slobodná matka, pracuje, vedie bezúhonný život.

Prezident pri posudzovaní žiadosti o milosť prihliadol najmä na tú skutočnosť, že od spáchania skutku uplynulo už viac ako osem rokov a samotný výkon trestu a jeho preventívne účinky u nej už stratili svoj účel. Prezident jej udelil milosť pod podmienkou, že odsúdená po dobu piatich rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin.

Ministerka spravodlivosti SR sa v predkladacej správe pre prezidenta SR priklonila skôr k udeleniu milosti pre odsúdenú.

V. H. bola odsúdená za spáchanie trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spolupáchateľstvom na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. S výnimkou tohto odsúdenia nebola menovaná v minulosti súdne trestaná a nespáchala ani priestupok.

Od 15. júna 2014, kedy sa Andrej Kiska ujal funkcie prezidenta republiky, obdržal celkovo 1387 žiadostí o milosť, pričom udelil doposiaľ len dve, aj to podmienečne. Naposledy udelil milosť v októbri minulého roka. Článok si prečítajte TU.

Zdroj a foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1507

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: