Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Okresné prokuratúry posilní 52 nových prokurátorov

najpravo.sk • 3.11. 2021, 17:23

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka s účinnosťou od 1. novembra 2021 po úspešnom zložení odbornej justičnej skúšky pred skúšobnou komisiou Justičnej akadémie vymenoval 52 doterajších právnych čakateľov prokuratúry do funkcie prokurátora, s miestami výkonu funkcie na okresných prokuratúrach v obvodoch všetkých krajských prokuratúr v Slovenskej republike.

Generálny prokurátor Slovenskej republiky hodnotí vysoko pozitívne kvalitu prípravnej praxe právnych čakateľov, keď až 34 z nich úspešne zložilo odbornú justičnú skúšku s výsledkom prospel s vyznamenaním.

„Na tomto stave sa podpísala poctivá každodenná práca s právnymi čakateľmi prokuratúry pri nadobúdaní teoretických znalostí a praktických zručností potrebných pre výkon funkcie prokurátora a to tak na jednotlivých pracoviskách prokuratúr, ako aj v rámci vzdelávacích aktivít organizovaných Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a Justičnou akadémiou.“ uviedol Maroš Žilinka. Generálny prokurátor Slovenskej republiky vyslovil poďakovanie všetkým, ktorí sa podieľali a podieľajú na príprave a vzdelávaní právnych čakateľov prokuratúry. A zaprial všetkým novovymenovaným prokurátorom pevnosť v princípoch a nekompromisnosť pri ochrane práva, službe verejnému záujmu a presadzovaní zákonnosti. 

Menný zoznam prokurátorov SR ku dňu 2. 11. 2021 si môžete prečítať TU (prechod na web genpro.gov.sk; pdf, 685 kB)  

Zdroj: Tlačová správa Generálnej prokuratúry SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 371

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: