Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

MS SR zriadilo e-mail na otázky ohľadom rekodifikácie civilného procesu

najpravo.sk • 8.7. 2016, 11:53

Nie je pre vás žiadnou novinkou, že prvého júla 2016 nadobúdajú účinnosť tri nové civilné procesné kódexy:

ktoré nahradia doteraz platný Občiansky súdny poriadok (zákon č. 99/1963 Zb.).

V záujme predchádzania prípadným výkladovým nejasnostiam novej právnej úpravy v aplikačnej praxi zriadilo Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky e-mailovú adresu, na ktorej je možné sa dotazovať k výkladu jednotlivých ustanovení týchto kódexov.

"Zdôrazňujeme, že výklad Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky má výlučne nezáväzný charakter a nenahrádza právny názor vyslovený príslušným súdom, ktorý je jediným orgánom príslušným na interpretáciu ustanovení právnych predpisov v rámci ich aplikácie pri rozhodovacej činnosti v konkrétnom konaní" uvádza ministerstvo na svojom webe.

Otázky k rekodifikácii civilného procesného práva je možné zasielať na e-mailovú adresu: rekodifikacia.proces@justice.sk

Ďalšou novinkou, ktorú dnes spustilo Ministerstvo spravodlivosti SR, je stránka najčastejšie kladených otázok k rekodifikácii civilného procesného práva. Ministerstvo spravodlivosti SR preto odporúča pred tým, než využijete možnosť dotazovať ich formou elektronickej pošty, skontrolovať si, či odpoveď na vašu otázku už nebola zodpovedaná. Odpovede na najčastejšie otázky (FAQ) budú priebežne dopĺňané a nájdete ich TU.

Ministerstvo mieni tiež priebežne zverejňovať a dopĺňať vzory pre fyzické a právnické osoby ako aj vzory a poučenia pre súdy. Nájdete ich TU.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 4357

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: