Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

ASPI Navigátor - Nová generácia informačno-právnych produktov

PR • 29.7. 2014, 16:43

ASPI Navigátor ponúka právne postupy spracované jedinečnou a na slovenské pomery doposiaľ netradičnou formou. Podstatou spracovania je prehľadný procesný diagram, pomocou ktorého sa zobrazuje celý priebeh konania, čo napomáha rýchlej orientácii používateľa v celom postupe a vyúsťuje do výberu najvhodnejšieho riešenia.

Prečo ASPI Navigátor?

  • KVALITNÉ A RÝCHLE spracovanie častých zmien neustále sa meniacej slovenskej legislatívy.
  • SPRÁVNE NÁVRHY RIEŠENÍ zložitých právnych procesov.
  • TRANSPARENTNÉ A JEDNODUCHÉ grafické spracovanie postupov a konaní vybraných oblastí práva.
  • RÝCHLEJŠÍ PROCES rozhodovania pri výbere z možných postupov.

ASPI Navigator

    Príjemné a jednoduché užívateľské prostredie

    • Postupy sú rozčlenené do časovo postupných jednoduchých krokov - v akom čase, termíne a komu čo adresovať.
    • Každý krok obsahuje podrobnejší popis (komentár), metodiku, okolnosti a rozdielnosti operácie.
    • Výhodou je zapracovanie relevantnej judikatúry, súvisiacich vzorov, literatúry a odkazov aj na iné súvisiace dokumenty, webové stránky či právne predpisy v systéme ASPI.
    • Jednotlivé procesy ASPI navigátorov budú priebežne aktualizované a dopĺňané, pričom sa zachová aj predchádzajúci časový rez, resp. právna úprava.

    ASPI Navigátor - Verejné obstarávanie

    Jedinečný produkt, ponúkajúci nový pohľad na spracovanie problematiky verejného obstarávania. ASPI Navigátor/verejné obstarávanie prináša prehľad jednotlivých postupov verejného obstarávania, ktorých právna úprava je obsiahnutá v zákone č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov. Každý postup obsahuje v sebe prierezovo právnu úpravu, týkajúcu sa len daného postupu verejného obstarávania (napr. verejná súťaž na nadlimitnú zákazku na obstaranie tovarov bez elektronickej aukcie), vďaka čomu nemusíte sledovať množstvo vnútorných odkazov obsiahnutých v zákone. Diagramové zobrazenie vám zasa umožní rýchly prehľad všetkých krokov daného postupu vrátane všetkých dostupných riešení. ASPI Navigátor/verejné obstarávanie bude prínosom nielen pre verejných obstarávateľov, ale aj pre uchádzačov, ktorí si vďaka nemu budú môcť overiť správnosť postupu verejného obstarávateľa. V neposlednom rade môže byť praktickým pomocníkom aj pre všetkých tých, ktorí sa s touto problematikou stretávajú len sporadicky. Je možné ho využívať na kontrolu jednotlivých krokov v rámci obstarávania, na získanie celkového prehľadu a súčasne užitočných informácií, ktoré sú obsiahnuté v priloženom komentári k jednotlivým krokom.

    Kvalitu obsahu systému ASPI Navigátor garantuje tím právnikov z oblasti verejného obstarávania:

    JUDr. Juraj Tkáč

    Ako spoločník a konateľ spoločnosti zaoberajúcej sa verejným obstarávaním má skúsenosti s prípravou ponúk či iných úkonov uchádzačov a záujemcov vo verejných obstarávaniach, tak s obstarávaním veľkých nadlimitných, ako aj podlimitných zákaziek. V rámci svojej publikačnej činnosti je autorom monografie „Aplikácia FIDIC zmluvných podmienok v slovenskom právnom poriadku“ (IURA EDITION, 2013), spoluautorom publikácie „Judikatúra Súdneho dvora EÚ vo veciach verejného obstarávania“ (IURA EDITION, 2012) a publikácie „Zákon o verejnom obstarávaní – komentár“ (IURA EDITION, 2013). Popri aplikačnej praxi sa venuje aj lektorskej činnosti. Je autorom viacerých odborných článkov časopisu „Verejné obstarávanie - právo a prax“.

    JUDr. Marek Griga

    Ako zamestnanec jedného z najväčších verejných obstarávateľov na Slovensku sa už niekoľko rokov venuje aplikačnej praxi v oblasti revíznych postupov verejného obstarávania či správnych žalôb, príprave súťažných podkladov, tvorbe a pripomienkovaniu obchodných podmienok plnenia zákaziek či členstvu v komisiách na vyhodnotenie ponúk v obstarávacích procesoch. Je spoluautorom publikácie „Judikatúra Súdneho dvora EÚ vo veciach verejného obstarávania“ (IURA EDITION, 2012) a publikácie „Zákon o verejnom obstarávaní – komentár“ (IURA EDITION, 2013).

    ASPI Navigátor - Daňové postupy

    Nový interaktívny nástroj prezentácie procesov v daňovom konaní. Formou prehľadných diagramov ukazuje rôzne scenáre priebehu konania, lehoty na vykonávanie operácií, aké opatrenia musia jednotliví účastníci procesu uskutočniť, ako aj ich možné reakcie. Rýchlu analýzu a pochopenie fáz každého kroku procesu zabezpečuje použitie rovnakých grafických symbolov.

    Kvalitu obsahu systému ASPI Navigátor garantuje tím právnikov z oblasti daňového práva

    Mgr. Jaroslav Nižňanský

    Pôsobí ako advokát v advokátskej kancelárii JNC Legal s.r.o. v Bratislave a ako usadený európsky advokát v Českej republike. Je členom Slovenskej advokátskej komory (SAK), Českej advokátskej komory (ČAK) a Medzinárodnej asociácie mladých právnikov (AIJA). Popri výkone advokácie tiež vykonáva funkciu konkurzného správcu. Venuje sa aj publikačnej činnosti, pričom s vydavateľstvom Wolters Kluwer autorsky spolupracuje od roku 2011.

    Mgr. Lucia Huntatová

    Pôsobí v advokátskej kancelárii JNC Legal s.r.o. Vo svojej praxi sa zameriava najmä na občianske, obchodné, konkurzné a daňové právo. S vydavateľstvom Wolters Kluwer autorsky spolupracuje od roku 2013.

    Viac informácií o ASPI Navigator nájdete TU (KLIKNITE).

    Ohodnoťte článok
    Hlasovalo: 5910
    PoUtStŠtPiSoNe
    :