Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci - komentár.

najpravo.sk • 19.9. 2017, 19:54

Paceková, T. Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci - komentár. Bratislava : Wolters Kluwer. 2017. ISBN 978-80-8168-609-2. 288 s. mäkká väzba

Cieľom bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je vytvárať systém pravidiel a požiadaviek, ktoré chránia zamestnancov a ďalšie osoby pred negatívnymi vplyvmi v pracovnom procese a upravovať vzájomné vzťahy subjektov, ktoré ovplyvňujú úroveň starostlivosti o BOZP.

Druhé, aktualizované vydanie komentára ponúka odborný výklad ustanovení zákona č. 124/2006 Z. z.  k 1.1.2017 (k dnešnému dňu ide stále o aktuálny platný a účinný text zákona) s uvedením príkladov a judikatúry, s odkazmi na súvisiace domáce predpisy a príslušnú legislatívu EÚ. Je vhodnou odbornou literatúrou pre pochopenie zámeru zákonodarcu a pre nadobudnutie, resp. doplnenie si vedomostí a znalostí, na zabezpečenie ochrany práce a života a zdravia zamestnancov, ako aj plnenie zákonných predpokladov a povinností zamestnávateľov a zodpovedných zo zákona alebo z poverenia za BOZP.

Autorka komentára pracuje na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny a je odborníčkou v odbore ochrany práce s dlhoročnou praxou v problematike BOZP vrátane bezpečnosti technických zariadení v oblasti stavebníctva a trhového dohľadu. Podieľa sa na príprave právnych predpisov v oblasti všeobecnej BOZP, inšpekcie práce, bezpečnosti technických zariadení a aproximačných nariadení vlády SR.

Titul je určený tak pre právnické profesie, orgány štátnej a verejnej správy a samosprávy ako aj pre podnikateľskú verejnosť a študentov príslušných odborov vysokých škôl.

Komentár si môžete zakúpiť TU (VSTÚPTE DO OBCHODU).

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2153

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: