Sobota, 15. jún 2024 | meniny má Vít , zajtra Blanka
Predplatné
Sobota, 15. jún 2024 | meniny má Vít , zajtra Blanka
TlačPoštaZväčšiZmenši

Nové pravidlá ochrany osobných údajov

najpravo.sk • 8.5. 2018, 10:58

VALENTOVÁ, T. – ŽUĽOVÁ, J. – ŠVEC, M.: Nové pravidlá ochrany osobných údajov. Bratislava : Wolters Kluwer. 2/2018. 168 s. ISBN: 978-80-8168-792-1. mäkká väzba

Masové využívanie informačných technológií vo všetkých oblastiach ľudského života prináša nevídané množstvo pozitívnych dopadov na život človeka, no zároveň rafinovane útočí na jeho súkromie a schopnosť kontroly nad rozhodovaním o vlastnej osobe. Závažnosť situácie si vyžiadala podstatnú zmenu regulácie ochrany osobných údajov, ktorej právnym nástrojom v priestore Európskej únie je všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov (GDPR) a s ním súvisiaca národná právna úprava v podobe nového zákona o ochrane osobných údajov.

Publikácia „Nové pravidlá ochrany osobných údajov – podľa nového zákona o ochrane osobných údajov a nariadenia GDPR“ je praktickou pomôckou, ktorá čitateľa oboznámi so základnými princípmi, ale aj s konkrétnymi následkami novej právnej úpravy pre fyzické a právnické osoby s osobitným zameraním na pracovnoprávne vzťahy. Praktické príklady, spôsob podania výkladu a vysoký odborný status autorov dávajú čitateľovi záruku, že si vybral „správneho sprievodcu“, ktorý mu pomôže pochopiť zásadnú zmenu v oblasti spracovania osobných údajov, ktorá nás od 25. mája 2018 čaká.


Publikácia je určená pre každého, kto s ochranou osobných údajov prichádza do kontaktu, pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, ako aj zástupcov akademickej a odbornej obce.


Pár slov o autoroch

Mgr. Tatiana Valentová pôsobí ako vrchná inšpektorka Úradu na ochranu osobných údajov SR a zároveň riaditeľka odboru kontroly spracúvania osobných údajov. Dlhoročne pôsobí v oblasti ochrany a bezpečnosti informácií.

JUDr. Jana Žuľová, PhD. je členkou Labour Law Association/Asociácia pracovného práva a súčane pôsobí ako odborná asistentka na Katedre pracovného práva a práva sociálneho zabezpečenia Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach.

JUDr. Marek Švec, PhD., LL.M. je generálnym tajomníkom a súčasne členom Predsedníctva Labour Law Association. Vyštudoval Právnickú fakultu Trnavskej univerzity v Trnave. Pôsobil aj ako podpredseda poradnej komisie ministra práce a v súčasnosti pôsobí ako odborný asistent na Katedre právnych a humanitných vied FMK UCM.


  • Obsah publikácie si prečítajte TU
  • Ukážku publikácie si prečítajte TU
  • Nové pravidlá ochrany osobných údajov - podľa zákona o ochrane osobných údajov a nariadenia GDPR si môžete zakúpiť TU (VSTUP DO OBCHODU)

 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 3207

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: