Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na rezorte spravodlivosti bude výberové konanie na post predsedu ŠTS

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Do výberového konania sa mohol prihlásiť záujemca, ktorý vykonáva funkciu sudcu na súde toho istého stupňa, alebo na súde vyššieho stupňa.

Pezinok 2. augusta (TASR) – Na pôde ministerstva spravodlivosti sa v pondelok (3. 8.) uskutoční výberové konanie na post predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Pre TASR to potvrdil hovorca ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla.

Súd aktuálne dočasne vedie jeho podpredseda Roman Púchovský. Doterajšiemu šéfovi ŠTS Michalovi Trubanovi uplynulo funkčné obdobie 10. júna. O funkciu predsedu ŠTS sa uchádzajú okrem súčasného predsedu aj sudcovia Ján Buvala a Ján Hrubala. Igor Králik vzal medzičasom podľa informácií webu rezortu spravodlivosti svoju kandidatúru späť. Výberové konanie realizuje päťčlenná výberová komisia formou pohovoru.

Do výberového konania sa mohol prihlásiť záujemca, ktorý vykonáva funkciu sudcu na súde toho istého stupňa, alebo na súde vyššieho stupňa. Buvala aj Hrubala sú momentálne sudcami ŠTS, pričom Hrubala je aj predsedom Sudcovskej rady ŠTS.