Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zviditeľnite sa, inak neprežijete

Admin 3 • 19.9. 2011, 19:37

Vidíme to v každodennom živote. Mnohokrát sme znechutení z nedostatku profesionality, odbornosti, snahy či aspoň záujmu. Či už je to v hypermarkete, na úradoch, avšak aj v oblasti právnych služieb. Povzdychneme si, že veď toto je to "naše slovenské". Skepsa je však minimálne v oblasti právnych služieb zbytočná, nakoľko snaživých profesionálov a aj študentov práva máme ešte stále pomerne veľké množstvo. Pozitívne skúsenosti však v médiách prezentuje málokto, a preto sa verejná mienka utvára a generalizuje hlavne z tých negatívnych. Ako však oddeliť zrno od pliev?

Reálna situácia

Prvým krokom, ktorý robí väčšina ľudí, ktorí sa ocitnú v určitom spore alebo potrebujú vyriešiť nejakú životnú situáciu, či situáciu v podnikaní, je internet. Najprv sa vloží pár hesiel do googlu či zoznamu, nájde sa zopár článkov, ktoré hoci aj kvalitné, možno nedávajú odpovede na všetky otázky a čitateľ si povzdychne „Keby som sa tohto človeka, ktorý sa v tom vyzná, mohol opýtať viac...", nasleduje pár otázok do nejakej poradne či diskusie, kde pod rúškom anonymity je zrazu každý čitateľ odborníkom, pričom výsledkom je zopár pochybných a obsahovo rozporuplných odpovedí. A čo ďalej? Ako napokon konštruktívne vyriešiť vec? Na koho sa obrátiť? Pred touto dilemou stoja denne tisícky ľudí. Jedna z otázok, ktoré nasledujú, keď niekomu poradíme, aby navštívil advokáta je: „Ale ktorého, ktorý je taký dobrý?".

Príklad:

Vyskúšajte si to sami. Predstavme si situáciu, kedy sa v živote osoby XY stane nepríjemná udalosť spočívajúca v usmrtení blízkej osoby pri autonehode. Od známych sa osoba XY dozvie, že ako pozostalá má právo na náhradu imateriálnej ujmy. Sadne si za internet a do googlu napíše: „náhrada imateriálnej ujmy". Na prvom mieste sa mu zobrazí článok Náhrada imateriálnej ujmy spôsobenej pozostalým usmrtením blízkej osoby. Klikne a dostane sa na článok na portáli najpravo.sk. Článok si prečíta a pod článkom si pozrie, kto ho napísal. Ak by bol autor napríklad advokát a pod uvedeným článkom by mal priamy kontakt na seba, podpis plnomocenstva na zastupovanie v konaní by bol už len otázkou času.

A ktorý je ten dobrý?

Skutočnosť, že sa pod svoje dielo, názor či nápad jeho autor podpíše znamená, že si za svojimi názormi stojí, vie si ich obhájiť a v plnej miere za ne zodpovedá. To dokážu len tí, ktorí majú aj záujem aj snahu spomínanú v úvode článku a disponujú aj potrebnou odbornosťou v konkrétnej oblasti.

Jedinou možnosťou, ako ukázať svoje schopnosti je zviditeľniť sa. Pokiaľ o šikovnom študentovi práva nebude advokát vedieť, ťažko ho osloví a ponúkne mu prácu a taktiež ak o odbornosti a šikovnosti advokáta nebude vedieť človek hľadajúci právnu pomoc, na jeho dvere môže zaklopať len ak náhodou. Dobrá práca sa síce chváli sama, ale to je beh na dlhé trate.

Klienti a zamestnávatelia si vás nájdu hneď

Portál najpravo.sk ponúka bezplatne priestor na zviditeľnenie sa pre všetkých právnikov či študentov práva, ktorí sa neboja pod svoj právny názor podpísať, s tým, že každý môže mať pod svojim článkom kontakt na seba či svojho zamestnávateľa. Týmto spôsobom sa uzavrie cesta hľadania právnej pomoci pre osobu, ktorá potrebuje adekvátnu právnu pomoc či cesta hľadania vhodného koncipienta, spolupracovníka, autora.

Budete na seba hrdí

Článok či všeobecne koncipovanú radu vloženú na portáli najpravo.sk si nájde počas niekoľkých mesiacov jeho zverejnenia približne 500 až 3000 čitateľov v závislosti od popularity témy a štylizácie nadpisu. 20 tisícová mesačná návštevnosť portálu najpravo.sk je zárukou toho, že váš článok si prečíta množstvo čitateľov.

Pozrite sa, ako vyzerá zviditeľnenie sa v praxi

Študenti práva

Lucia Budinská: Náhrada imateriálnej ujmy spôsobenej pozostalým usmrtením blízkej osoby 

Katarína Kesselová: Keď povrch neustupuje spodku - superficies solo non cedit 

Advokácia

Stanislava Ďurišová: Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov 

Michal Ďurina: Zastúpenie a doručovanie 

Gabriel Závodský: Práva a povinnosti svedka 

Súdnictvo

Lucia Černáková: Trestanie rodičov neposlušných detí

Edmund Horváth: Rekonštrukcia a zhodnotenie prenajatého priestoru 

Zahraničie

Česi to pochopili už dávno, pozrite sa (kliknite).

Ako na to?

Jednoducho. Vypracujte článok o určitej právnej problematike, právnom probléme v praxi, glosu, názor na súdne rozhodnutie, názor na novú právnu úpravu, navrhovanú právnu úpravu a podobne, ktorý bude v súlade s našimi pravidlami publikovania (kliknite sem), v závere článku uveďte svoje meno, zamestnanie a kontaktné údaje a odošlite ho buď cez formulár „Chcem pridať článok", ktorý sa nachádza na portáli najpravo.sk medzi článkami v strednom stĺpci alebo ho odošlite spolu so svojou fotografiou a kontaktnými údajmi na e-mailovú adresu

najpravo.sk@gmail.com

Skontaktuje sa s vami niektorý z administrátorov a dohodne podrobnosti.

Plakať nad nedostatkom klientov či nedostatkom pracovných miest tam, kde by bola šanca ich získať, je slovenským folklórom. Zabojujte svojou odbornosťou! 

Ilustračné foto: www.sxc.hu 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1527

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: