Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Životopis budúceho ministra spravodlivosti

najpravo.sk • 29.5. 2012, 11:11

Portál najpravo.sk ako jeden z prvých informoval v pondelok po tlačovej besede Roberta Fica, že kandidátom na post Ministra spravodlivosti SR by sa mal stať JUDr. Tomáš Borec (45), súčasný predseda Slovenskej advokátskej komory.

V právnických kruhoch ide o známu osobnosť a uznávaného odborníka. Nazrime však podrobnejšie do jeho profesijného životopisu.

JUDr. Tomáš Borec sa narodil 17. januára 1967, je ženatý a má 3 deti. Právnické vzdelanie získal na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v roku 1989, titul doktora práv získal o rok neskôr. Absolvoval tiež Duke University School of Law – Summer Institute Brussels, Belgium (1992) a United Kingdom Central European Legal Scholarship London (1993).

Od roku 1990 do roku 1993 pracoval ako advokátsky koncipient v JUDr. Tomáš BorecAdvokátskej kancelárii JUDr. Jána Havláta v Bratislave. Ako advokát následne pôsobil v AK Havlát, Borec & partners, Bratislava. Nasledujúce tri roky boli v jeho živote späté s funkciou vedúceho právneho oddelenia v Citibank (Slovakia) a. s. V rokoch 2000 až 2003 spolupracoval so Squire, Sanders a v priebehu rokov 2000 až 2009 sa venoval vlastnej advokátskej praxi. Od roku 2009 je jeho meno späté s Advokátskou kanceláriou Borec & Bohunský.

JUDr. Tomáš Borec je aktívny aj v orgánoch Slovenskej advokátskej komory. Už od roku 2004 bol členom disciplinárnej komisie SAK. V roku 2010 bol zvolený za predsedu Slovenskej advokátskej komory, pričom vykonáva aj funkciu predsedu skúšobnej komisie SAK, predsedu pracovnej skupiny pre veci advokátske a predsedu skúšobného senátu SAK.

Mnohí advokáti a advokátski koncipienti si meno Doktora Boreca spájajú aj s jeho lektorskou činnosťou na seminároch venovaných otázkam o rozhodcovskom konaní, keďže pôsobí už od roku 2001 aj ako rozhodca Rozhodcovského súdu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, aj ako rozhodca Centra alternatívneho riešenia sporov (ADR) týkajúcich sa názvov domén .eu a od roku 2005 aj Rozhodcovského súdu pri Hospodárskej komore Českej republiky a Agrárnej komore Českej republiky.

Zdroj: www.sak.sk
Foto: www.najpravo.sk, www.sak.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1329

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: