Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zajtra sa to v parlamente ukáže!

Admin 3 • 16.5. 2011, 22:16

Národná rada zajtra začína svoju 18. schôdzu, pričom má pred sebou schvaľovanie zásadných, ba až strategických zákonov.

Tajná voľba generálneho prokurátora

Medzi najdôležitejšie úlohy, ktoré má národná rada pred sebou určite patrí hneď prvý bod programu, ktorým je voľba kandidáta na vymenovanie generálneho prokurátora tajným hlasovaním.

Opozícia si myslí, že nimi navrhnutý Dobroslav Trnka získa dostatočnú podporu a bude zvolený. Kandidát koalície Jozef Čentéš sa svojej kandidatúry vzdal. Hlasovanie o tomto bode programu bude mimoriadne sledované médiami, keďže pôjde o preukázanie jednoty vládnej koalície.

Volebná korupcia a iné zmeny v trestných kódexoch

Národná rada bude rokovať aj o zásadnej novele Trestného poriadku, ktorej predmetom je eliminácia obštrukčného správania obvinených, rozšírenie možností ministerstva spravodlivosti podávať dovolania či rozšírenie možností použitia policajného agenta.

V rámci tohto zákona sa navrhuje novelizovať aj Trestný zákon, kde sa navrhuje okrem iného zaviesť nové trestné činy, napríklad trestný čin marenia exekučného konania, trestný čin poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky, trestný čin falšovania predmetov kultúrnej hodnoty, trestný čin neoprávneného zamestnávania, trestný čin neoprávneného uskutočňovania stavby, trestný čin neoprávneného vypúšťania znečisťujúcich látok či trestný čin volebnej korupcie a i.

Veľká novela Zákonníka práce a Vianočné príspevky

Novela nášho pracovnoprávneho kódexu, ktorá má zaviesť viaceré novinky do pracovnoprávnych vzťahov je taktiež na programe májovej schôdze. Na programe sú tiež vianočné príspevky, tlačový zákon, zákon o súdoch, zákon o prokuratúre či zákon, ktorý má vyriešiť problémy nájomcov v reštituovaných bytových domoch.

Pozrite si kompletný program aj s celými zneniami navrhovaných zákonov

Kompletný program 18. schôdze národnej rady si môžete pozrieť TU (kliknite). 

Zdroj: najprávo.sk
Ilustračné foto: www.sxc.hu 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1119

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: