Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Výsledky hromadného výberového konania na funkciu sudcu jún 2021

Mário Pohorelský • 12.7. 2021, 16:37

Predseda Súdnej rady Slovenskej republiky Ján Mazák vyhlásil 16. apríla tohto roku v poradí šieste hromadné výberové konanie pre vopred neurčený počet voľných miest sudcov okresných súdov a hosťujúcich sudcov. Celkovo sa malo vybrať 148 kandidátov.

Týmto hromadným výberovým konaním sa obsadzovalo pre územný obvod Krajského súdu v Bratislave 25 miest, Krajského súdu v Trnave 12 miest, Krajského súdu v Trenčíne 14 miest, Krajského súdu v Nitre 17 miest, Krajského súdu v Žiline 20 miest, Krajského súdu v Banskej Bystrici 25 miest, Krajského súdu v Košiciach 15 miest a Krajského súdu v Prešove 20 miest.

Výberové konanie začalo 21. júna o 9.00 hod. písomnou časťou pozostávajúcou z písomného testu, prípadovej štúdie a písomného prekladu z cudzieho jazyka. Nasledujúci deň pokračovala písomná časť vypracovaním súdnych rozhodnutí a od 23. júna pokračovalo psychologickým posúdením a ústnou časťou v iný deň ako psychologické posúdenie.

Od pondelka minulého týždňa do včerajšieho dňa boli jednotlivými krajskými súdmi zverejňované zápísnice z hromadného výberového konania na stránke Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.

Ak výsledky hromadného výberového konania na funkciu sudcu v septembri 2020 boli považované za katastrofálne, pričom zo 145 miest pre kandidátov na výkon funkcie sudcu bolo obsadených 29, čo predstavuje 20 %, potom nevedno akým prívlastkom označiť práve ukončené hromadné výberové konanie.

Do výberového konania sa prihlásilo 162 uchádzačov, z ktorých sa výberového konania zúčastnilo 121 a z nich len 16 bolo vo výberovom konaní úspešných.

Výsledky hromadného výberového konania:

obvod Krajského súdu v Bratislave - 6 úspešných uchádzačov,

obvod Krajského súdu v Trnave - 0 úspešných uchádzačov,

obvod Krajského súdu v Trenčíne - 0 úspešných uchádzačov,

obvod Krajského súdu v Nitre - 0 úspešných uchádzačov,

obvod Krajského súdu v Žiline - 3 úspešní uchádzači,

obvod Krajského súdu v Banskej Bystrici - 1 úspešný uchádzač,

obvod Krajského súdu v Košiciach - 4 úspešní uchádzači,

obvod Krajského súdu v Prešove - 2 úspešní uchádzači.


 

Ilustračné foto: KS Nitra: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 317
PoUtStŠtPiSoNe
: