Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Súdna rada v kompletnej zostave

najpravo.sk • 20.5. 2021, 17:51

Koncom minulého roka sa vzdal členstva v súdnej rade Juraj Kliment.  Zostalo jedno voľné miesto, ktoré obsadzuje  vláda Slovenskej republiky.  Súdna rada ako ústavný orgán sudcovskej legitimity fungoval v neúplnom zložení. Všetko sa však zmenilo, keďže vláda Slovenskej republiky vymenovala za člena súdnej rady Ľudovíta Bradáča. Súdna rada je  po 4 mesiacoch v kompletnej zostave.

Tento krok vlády ocenil aj predseda Súdnej rady Slovenskej republiky, Ján Mazák. Vyzdvihol nielen profesionálne, ale aj morálne kvality nového člena súdnej rady.

„Ľudovít Bradáč bol elitným sudcom, predsedom Krajského súdu v Banskej Bystrici a morálne pevným človekom, u ktorého sa skutky nikdy nerozchádzali s jeho vyjadreniami. Jeho prítomnosť v súdnej rade výrazne  posilňuje presvedčenie, že aj súdna rada môže účinne prispieť k obnove dôvery v súdnictvo“, uviedol Ján Mazák.

Nový člen súdnej rady, Ľudovít Bradáč, je jedným zo zakladateľov Združenia sudcov Slovenska a zároveň aj jeho prvým prezidentom. Funkčné obdobie mu začína plynúť zajtrajším dňom, t.j. 17. apríla 2021 a trvá päť rokov.

Zdroj: sudnarada.gov.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 369
PoUtStŠtPiSoNe
: