Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študenti práva budú poskytovať bezplatné právne rady

najpravo.sk • 25.9. 2015, 08:07

V prvej polovici septembra sa uskutočnilo na pôde Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave stretnutie dekanky fakulty, pani prof. JUDr. Heleny Barancovej, DrSc. a zástupcov vedenia fakulty s primátorom Mesta Trnava, pánom JUDr. Petrom Bročkom, LL.M. Predmetom stretnutia bolo podpísanie zmluvy o spolupráci medzi právnickou fakultou a Mestom Trnava. Jedným z ambicióznych plánov vzájomnej spolupráce je snaha o spustenie tzv. kliniky pre chudobných v rámci predmetu Klinika ochrany ľudských práv (od akademického roka 2015/2016).

Klinickým spôsobom by tak študenti fakulty pod odborným vedením učiteľov fakulty poskytli konzultácie právnych problémov tým klientom, ktorí nedokážu vyriešiť právne poradenstvo štandardnou cestou. Mesto Trnava by prispelo technickým a administratívnym zabezpečením fungovania kliniky. Pilotný projekt sa nachádza v prípravnej fáze, kedy až samotná realizácia projektu ukáže jeho využitie a prínos pre občanov. Okrem toho spolupráca mesta a fakulty má ambíciu viesť aj k vzájomnému odbornému obohateniu v mnohých sférach.

„Samotné stretnutie sa nieslo v mimoriadne príjemnom duchu. S pánom primátorom sa diskutovalo aj o ďalších otázkach dotýkajúcich sa záujmov fakulty a jej študentov, o očakávanej aule univerzity, o mestskej hromadnej doprave a nutnosti jej posilnenia, o prístupe osôb so špecifickými potrebami do úradných budov a inštitúcií, či o otázke kultúrneho vyžitia v meste Trnava. Tešíme sa  vzájomnej priazni i nadchádzajúcej spolupráci.“ uviedlo vedenie Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave.

Zdroj: PF TU
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1271

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: