Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študenti PF UK majú možnosť pôsobiť na Najvyššom súde SR

najpravo.sk • 10.9. 2012, 19:34

Najvyšší súd Slovenskej republiky a Univerzita Komenského v Bratislave, Právnická fakulta, ponúkajú študentom II. stupňa vysokoškolského štúdia v študijnom programe Právo v akademickom roku 2012/2013 už po tretí raz možnosť absolvovať stáž pri správnom kolégiu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky.

V rámci stáže bude stážista pridelený k niektorému z predsedov senátov alebo sudcov správneho kolégia a na základe jeho pokynov, alebo pokynov povereného zamestnanca súdu, bude vykonávať pomocné odborné činnosti, ako napríklad vyhľadávanie relevantných ustanovení všeobecne záväzných právnych predpisov, preklady rozhodnutí európskych súdnych orgánov, vypracúvanie analýz a rozborov, návrhov rozhodnutí a pod.

Dĺžka stáže bude najmenej 40 hodín. Presná dĺžka trvania stáže konkrétneho stážistu a časový rozvrh bude určený dohodou medzi predsedom senátu alebo sudcom, ku ktorému bude stážista pridelený, a stážistom, a to s prihliadnutím na potreby a možnosti oboch strán Začiatok stáže možno očakávať v októbri 2012. Po absolvovaní stáže vydá Najvyšší súd Slovenskej republiky stážistovi osvedčenie o jej absolvovaní. Výber spomedzi uchádzačov o stáž bude realizovať Katedra správneho a environmentálneho práva PF UK. Stáž budú môcť absolvovať len študenti, ktorí v čase výkonu stáže nebudú vykonávať inú činnosť s právnym zameraním (napríklad práca u advokáta a podobne). 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1394

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: