Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Priama demokracia cez sociálnu sieť?

admin aa • 8.8. 2011, 22:57

Predseda OKS Peter Zajac dnes, t. j. 8. augusta 2011 na internetovej stránke www.oks.sk uviedol, že Štefan Harabin zneužíva hrubým spôsobom svoju funkciu, správa sa ako samovládca, svojvoľne a opakovane porušuje zákon a disciplínu, ktorú mu ukladá funkcia predsedu Najvyššieho súdu. OKS je presvedčená, že odchodu Štefana Harabina môže napomôcť účinný tlak verejnosti. Preto OKS pripravuje facebookový „Posledný súd nad Harabinom" (v čase písania tohto článku už bol spustený – pozn. najprávo). Ide o facebookovú stránku, na ktorej bude zhromažďovať hlasy za odchod Štefana Harabina z funkcie predsedu Najvyššieho súdu a bude pravidelne informovať verejnosť. V čase písania tohto článku mala táto stránka 470 fanúšikov.

Na spomínanej sociálnej sieti sa však aktivizovala aj komunita s opačným názorom a založila skupinu s názvom "Štefan Harabin je posledná prekážka pred absolútnou politizáciou súdnictva". Táto skupina mala v čase písania tohto článku 19 fanúšikov resp. členov.

Vox populi vox Dei (hlas ľudu, hlas Boží). Podceňovať silu internetu a sociálnych sietí vo sfére tvorby verejnej mienky je v súčasnosti hlúposť, no možno je na zamyslenie, či priestor sociálnych sietí je práve tou pôdou, kde by sa o takýchto závažných otázkach malo rozhodovať, resp. si môžme otázku položiť aj tak, či môžu obdobné aktivity vyústiť do konštruktívnych riešení problému, alebo ostanú v rovine štandardného slovenského politického populizmu.

Načasovanie uvedených aktivít môže zvádzať k záveru, že súvisia s blížiacim sa rozhodovaním Ústavného súdu o poslednom návrhu ministerky spravodlivosti na začatie disciplinárneho konania voči predsedovi Najvyššieho súdu SR. To by sme však už príliš špekulovali. 

Boli by sme však už mnohí radi, keby sa energia kompetentných koncentrovala už konečne aj na riešenie iných závažných problémov, ktoré súdnictvo má.  

-zet-
Zdroj informácií: www.oks.sk, www.facebook.com
Ilustračné foto: www.sxc.hu 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1284

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: