Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Andreu Moravčíkovú za podpredsedníčku Najvyššieho súdu

najpravo.sk • 12.10. 2020, 16:04

Prezidentka Zuzana Čaputová minulý týždeň v Prezidentskom paláci slávnostne vymenovala Andreu Moravčíkovú za podpredsedníčku Najvyššieho súdu. V príhovore prezidentka vyzdvihla fakt, že vedenie súdu je skompletizované, čo je základom jeho riadneho fungovania a zdôraznila, že očakáva rýchle a zásadné zmeny, ku ktorým osobne prispeje aj nová podpredsedníčka Najvyššieho súdu. „Z množstva úloh, ktoré stoja pred najvyššou inštitúciou nášho všeobecného súdnictva, považujem za potrebné pri tejto príležitosti vyzdvihnúť predovšetkým jej poslanie pri zjednocovaní judikatúry,“ uviedla ďalej prezidentka.

Novovymenovaná podpredsedníčka súdu novinárom zdôraznila, že si so záujmom a úctou vypočula prejav prezidentky a verí, že prispeje k obnove prestíže Najvyššieho súdu. Tá by sa podľa jej slov mala spájať s odbornosťou, kvalitou ľudí a spôsobom komunikácie súdu a sudcov tak navonok, ako aj vo vzťahu k súdom nižšej inštancie. „To má dôležitý dosah na následné zjednocovanie rozhodovacej činnosti. Považujem to v súčasnosti za najdôležitejšie úlohy Najvyššieho súdu,“ dodala Andrea Moravčíková a zdôraznila, že dôvera v súdnictvo sa buduje malými krokmi, dôležité však je, aby sa nerobili dva kroky vpred a jeden vzad.

Na menovaní sa zúčastnili aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, predseda Súdnej rady Ján Mazák, predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta a predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Milan Vetrák.

Andrea Moravčíková na začiatku kariéry pôsobila na akademickej pôde, v roku 2008 sa stala sudkyňou na Okresnom súde Trnava. V máji 2011 postúpila na Krajský súd v Trnave. Na Najvyššom súde pôsobí od mája 2015.

Zdroj a foto: nsud.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2193
PoUtStŠtPiSoNe
: