Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Najvyšší súd potrebuje 20 právnikov - asistentov sudcu

najpravo.sk • 26.8. 2015, 19:20

Predsedníčka Najvyššieho súdu SR vyhlásila výber na obsadenie 20 štátnozamestnaneckých miest na funkciu asistent sudcu Najvyššieho súdu SR (štátny radca), a to do stálej štátnej služby.

Kvalifikačným predpokladom na obsadzované štátnozamestnanecké miesto je vysokoškolské vzdelanie druhé stupňa v študijnom odbore právo na právnickej fakulte vysokej školy v SR alebo uznaný doklad o vysokoškolskom právnickom vzdelaní vydaný zahraničnou vysokou školou. Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len občan Slovenskej republiky.

Asistent sudcu Najvyššieho súdu by mal mať aktívnu znalosť jedného z troch cudzích jazykov - anglický jazyk, nemecký jazyk alebo francúzsky jazyk, a to slovom aj písmom, mal by ovládať prácu s PC, znalosť a skúsenosti s vyhľadávaním právnych informácií na webových stránkach EÚ.

Výber bude pozostávať z písomnej časti, ktorú tvorí odborný písomný test, prípadová štúdia a písomný preklad textu z cudzieho jazyka, následne ústnej časti, ktorá pozostáva z prezentácie uchádzača o svojej osobe, odbornej praxi a motivácie na výkon činnosti na obsadzovanom mieste a odpovedí uchádzača na otázky členov výberovej komisie zameraných na overenie jednak odborných, avšak aj osobnostných a iných predpokladov potrebných na vykonávanie činnosti na obsadzovanom mieste, verbálny prejav, všeobecný prehľad, rýchlosť uvažovania a schopnosť tvorivého myslenia uchádzača.

Písomnú žiadosť o zaradenie do výberu spolu s požadovanými dokladmi je potrebné doručiť na Najvyšší súd SR do 28. septembra 2015.

Viac informácií nájdete TU.

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1082

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: