Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Najvyšší súd odmieta neobjektívne informovanie o práci sudcov

najpravo.sk • 26.9. 2011, 18:22

Najvyšší súd Slovenskej republiky považuje za neobjektívne a klamlivé informovanie o možnosti práce sudcov v domácom prostredí. Vníma tieto iniciatívy ako vytváranie priestoru rezortu spravodlivosti na zrušenie tohto inštitútu. Hoci 97 percent sudcov využíva tento inštitút, v praxi to však neznamená, že sú všetci doma.

Štefan Harabin od nástupu do funkcie predsedu NS SR rozhodol meritórne v 12 náročných trestných prípadoch. Ide o prípady organizovaného zločinu napríklad kyselinári, nájomní vrahovia, kde potvrdil spoločne zo svojím senátom definitívne tresty doživotia pre viacerých odsúdených. Ide o mimoriadne náročné prípady a rozsiahle spisy.

Harabin pojednáva napriek tomu, že ministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská navrhovala zakázať zákonom predsedom súdov, aby pojednávali. Doposiaľ prácu v domácom prostredí nevyužil ani raz. Napriek tomu organizovane sú niektorým novinárom podsúvané rovnaké otázky s cieľom škandalizovať túto žiadosť. Je to však v rozpore s filozofiou ministerky spravodlivosti, ktorá chcela zakázať pojednávať predsedom súdov.

Zdroj: Tlačová informácia Najvyššieho súdu SR na www.nssr.gov.sk
Ilustračné foto: www.najpravo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1244

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: