Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

KS Košice: Doplnenie sudcovského stavu brzdia neobsadené hodnotiace komisie Súdnej rady

najpravo.sk • 23.9. 2020, 15:54

Predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta spoločne s vedúcou Kancelárie Najvyššieho súdu Zuzanou Flakovou navštívili Krajský súd v Košiciach, kde sa stretli s jeho predsedníčkou Frederikou Zozuľákovou, vedením súdu a sudcami.

Návšteva na košickom krajskom súde sa, rovnako ako predchádzajúce návštevy na krajských súdoch, uskutočnila v súlade s Akčným plánom očisty súdnictva, ktorý popri iných krokoch zahŕňa zámer navštíviť všetkých predsedov krajských súdov. Cieľom je nielen osobne sa oboznámiť so situáciou na jednotlivých súdoch, ale aj odovzdať si vzájomne skúsenosti.

Počas návštevy Ján Šikuta informoval Frederiku Zozuľákovú o poddimenzovanej personálnej situácii na Najvyššom súde. Predsedníčka Krajského súdu v Košiciach vyjadrila pochopenie so situáciou na Najvyššom súde, no zároveň upozornila na rovnako neuspokojivý personálny stav na krajskom súde. Obaja vedúci predstavitelia sa zhodli v názore, že riešenie situácie na oboch súdoch, no i na ostatných krajských a okresných súdoch brzdí fakt, že nie sú obsadené hodnotiace komisie Súdnej rady, čo znemožňuje dočasne prideliť sudcov z nižších na vyššie súdy.

Zdroj a foto: nsud.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 394

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: