Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Jesenná škola „Za život bez diskriminácie"

PR • 5.7. 2012, 10:08

Zaujímajú vás ľudské práva a diskriminácia? Veríte, že aj vy môžete aktívne pomáhať diskriminovaným ľuďom? Chcete odborne rásť a netradične sa vzdelávať? Zapojte sa do programu združenia Občan, demokracia a zodpovednosť „ZA ŽIVOT BEZ DISKRIMINÁCIE".

Program je určený študentom a študentkám práva, sociálnej práce, sociológie, politológie, ekonómie, manažmentu a iných humanitných odborov. Je zameraný na občiansku kontrolu fungovania verejných inštitúcií v oblasti dodržiavania ľudských práv a antidiskriminácie.

Čo vám program prinesie?

Možnosť:

  • zapojiť sa do série vzdelávacích aktivít zameraných na posilnenie právneho vedomia (napr. o práve informácie, práve na súkromie, nediskrimináciu a iných ľudských právach) i hodnotového zázemia (s dôrazom na rovnosť, dôstojnosť, spravodlivosť, slobodu a zodpovednosť) a na získanie vedomostí o fungovaní verejných inštitúcií či tvorbe a kontrole verejných politík
  • prakticky si vyskúšať získané poznatky a zručnosti zapojením do našich aktivít zameraných na občiansku kontrolu
  • stretnúť sa so zaujímavými ľuďmi z praxe, výskumu i z prostredia mimovládnych organizácií a zapojiť sa do siete mladých ľudí rôzneho profesijného zamerania
  • zúčastniť sa 5-dňovej jesennej školy zameranej na právne, filozofické, psychologické a sociologické aspekty diskriminácie

Jesenná škola sa uskutoční 26. – 30. septembra 2012 v Modre-Harmónii.

Jesenná škola bude prebiehať prevažne formou zážitkového a interaktívneho vzdelávania. Zároveň poskytne možnosti zaujímavých stretnutí, výmeny skúseností a získavania praktických zručností v oblasti monitorovania (anti)diskriminácie. Umožní účastníkom a účastníčkam aktívne sa podieľať na aktivitách združenia ODZ, medziiným i monitoringu existujúcich verejných politík v oblasti predchádzania všetkým formám diskriminácie.

Použité metodiky vychádzajú z princípu interaktívnej spolupráce školiteľov a školiteliek s účastníkmi a účastníčkami školenia, s využitím práce v skupinách, riešenia modelových situácií, hrania rolí, interaktívnych cvičení, spätnej väzby a riešenia konkrétnych príkladov z praxe.

Jesennú školu pripravuje a realizuje multidisciplinárny tím odborníkov a odborníčok so skúsenosťami v oblasti (anti)diskriminácie a ochrany ľudských práv i monitoringu verejných politík v tejto oblasti.

Viac informácií nájdete TU (KLIKNITE) 

Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1561

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: